20 липня 2000

Архів

Новини
19:06
Тема газопроводу в обхід України ще не вичерпана
На віце-прем'єра Юлію Тимошенко чекає нове випробування. Можливо, саме вона очолить українську урядову делегацію на майбутніх переговорах у Києві з делегацією Росії.
19:04
Виліт українського десанту до МВФ відкладено
Візит урядової делегації України в Вашингтон в штаб-квартиру Міжнародного Валютного Фонду перенесений на прохання американської сторони на більш пізній термін - 31 липня. Як повідомив агентству Інтерфакс-Україна прес-секретар першого віце-прем'єра Геннадій Гармаш, візит перенесений на тиждень пізніше "по технічних причинах".
19:03
До вересня український уряд гроші від МВФ навіть просити не буде
Уряд України, ймовірно, не дуже жалкує про те, що візит Єханурова до США відкладено на 10 днів. Чого ж жаліти, якщо під час цього візиту урядова делегація України все одно не буде "ставити жорстко питання" про строки відновлення кредитування з боку МВФ, а також про "якісь конкретні гроші". Саме це заявив перший віце-прем'єр України Юрій Єхануров.
19:02
Україна розбирається з іноземними боржниками за електроенергію
П'ятий день всі без виключення частини Чорноморського флоту Росії і його лікувальні заклади, розташовані у Феодосії, відключені від постачання електроенергії.
19:01
Росія забула, що Україна - "суверенна держава". Їй про це нагадали
Верховна Рада виявила надзвичайно швидку реакцію на скандальну заяву Держдуми Росії, в якій Україна звинувачується у порушенні прав російської національної меншини, дискримінації і ущемленні російської мови. Парламент отреагував гідно, розцінивши нестриманість російських колег, як "вияв втручання у внутрішні справи суверенної держави".
18:59
А Вяхірєв сказав: "побудуємо, блін"...
Тільки-но українські урядовці встигли відрапортувати про надзвичайно вдалий результат переговорів у Москві, а російська преса зробила висновок, що Ющенко переміг Вяхірєва і затоваришував з Касьяновим, як сам Вяхірєв зробив заяву, яка покликана вбити добрий настрій українського прем'єра.
18:57
Що думає народ, з яким ніхто не буде радитись
За три останні роки більш ніж у двічі зросла кількість громадян України, які вважають НАТО агресивним військовим блоком. Про це свідчать дані опитування 2005 громадян віком від 18 років у всіх регіонах України проведеного соціологічною службою Українського центру економічних та політичних досліджень.
18:54
Чи затопче Україну натівський чобіт?
Україна не може довго знаходитись на шляху багатовекторності у своїй зовнішній політиці. Такого висновку дійшла більшість експертів, які аналізували відносини України з НАТО для Українського центру економічних і політичних досліджень (УЦЕПД). В той же час, однією з головних аксіом у формулі Україна-НАТО є те, що вступ до північноатлантичного альянсу є справою далеко не сьогоднішнього дня.
18:51
Російський ЗМІ про підсумки візиту Ющенка до Москви
Пакети акцій найбільших українських підприємств як і раніше розглядаються Росією як єдиний резерв для погашення заборгованості, вважають російські експерти. Газети також не мають ілюзій з приводу остаточної відмови Росії від будівництва альтернативного газопроводу у Західну Європу в обхід України.