Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дата закриття ЧАЕС - головний акцент у висвітленні візиту Клінтона у західній пресі

Вівторок, 6 червня 2000, 13:45
Візит Клінтона - втіха для занепокоєної України, вважають аналітики агентства Reuters, коментуючи підсумки візиту президента США в Україну. Хоча цей візит тривав лише 6 годин, пише Reuters, проте він залишив Україні трохи більше впевненості. Клінтон під час виступу перед тисячами людей на Михайлівській площі був усміхнений та задоволений, чого йому бракувало під час візиту до Росії.

Підтримка Клінтоном президента Кучми та прем'єр-міністра Ющенка допоможуть їм мати перевагу у балансі сил у проведенні болючих економічних реформ.

Проте, на думку агентства, головним під час візиту Клінтона у Київ було те, що Україна назвала дату закриття Чорнобильської АЕС. Заява Кучми про закриття ЧАЕС допоможе українському президенту у його подальших кроках, пише Reuters.

Натомість США виділить $78 млн. для закриття ЧАЕС. Клінтон також заявив, що він буде просити підтрикм інших країн великої сімки у цьому питанні. Проте ця сума є досить малою, адже за оцінками західних екпертів для закриття ЧАЕС та добудови нових реакторів необхідно $ 1- 2 млрд., додає Reuters.

Financial Times також звертає увагу на проблему закриття Чорнобильської АЕС. Вона цитує слова Клінтона про те, що закриття ЧАЕС - це момент надії. І додає, що після такого рішення американські офіційні особи обіцяють фінансову допомогу для закриття ЧАЕС та підтримку на конференції донорів у Берліні.

Тему продовжує Guardian, яка пише про надання фінансової допомоги для закриття ЧАЕС. Так, більшість грошей буде використано на ремонт і на відновлення саркофагу.

Наразі Україна переживає енергетичну кризу, пише газета. І після закриття ЧАЕС буде необхідність у будівництві нових реакторів. Велика сімка погодилася профінансувати закриття Чорнобильської АЕС, а також добудову двох реакторів на Хмельницькій та Рівненській АЕС.

Проте, ці плани зіткнулись з проблемами після того, як у Німеччині зелені, які входять до уряду, заявили про бойкот на фінансування ядерних проектів. Рішення німецьких зелених підтримали Австрія та Швеція. Тож до вирішення цього питання ще далеко, пише Guardian.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: