Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Боротьба з корупцією покликана надихнути інвесторів

Четвер, 6 липня 2000, 14:29
Прем'єр-міністр України Віктор Ющенко упевнений, що реалізація плану заходів боротьби з корупцією на цей рік сприятиме залученню інвесторів в українську економіку, зокрема, у приватизацію об'єктів енергетичного сектору.

Таким чином прем'єр прокоментував нещодавно прийняту постанову, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Тепер все стало зрозуміло. Гримуча слава України на міжнародній арені, як однієї з найбільш корумпованих країн, надихає уряд до боротьби. Щорічні програми, плани, що доповнюють антикорупційні конвенції, пишуть для нього - для іноземного інвестора. У доказ того, що з проблемою всередині країни йде боротьба "не на життя". Так, прем'єр вважає, що "якщо не буде ефективних і показових дій, присутність інвесторів, особливо - стратегічних, стає проблематичною".

У зв'язку з цим прем'єр підкреслив, що український уряд виходить з того, що заходи із забезпечення прозорості в приватизаційних процесах, особливо - в сфері енергетики, є "наріжним каменем успішної приватизації". Прозорість приватизації, якої вже котрий рік так прагнуть іноземні інвестори, очевидно, забезпечить нова пачка документів.

Загалом же, скільки би не робив заяв прем'єр, і скільки б паперів не підписував, зрозуміло, що керівництво Кабміну особисто кожну місцеву електростанцію на предмет корупції не перевірить. Відповідно, вся вага запланованих заходів ляже на широкі плечі працівників силових відомств, у компетенції яких буде дати або не дати "рознарядку по всій вертикалі".

І настрій інвесторів, очевидно, залежатиме від того, яке з цих "або" виберуть ці люди з широкими плечима. Хоча не варто забувати, що боротьбою з корупцією мають займатися напряму підлеглі президентові керівники правоохоронних органів. В Україні боротьба з корупцією давно не є турботою прем'єра, він у цьому випадку може виконувати лише політичну волю. Волю президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування