Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лідери лівих партій визначаються щодо імпічменту Кучмі

Середа, 6 вересня 2000, 18:55
Лідери лівих партій, що представлені у Верховній Раді України ще визначаються, чи будуть вони підтримувати ініціативу депутатської групи "Соборність" щодо початку процедури імпічменту президентові Кучмі.

Наприклад, лідер Прогресивної соціалістичної партії (ПСПУ) Наталя Вітренко вважає, що реалізації цієї пропозиції перешкоджатиме існуюча законодавча база. Згідно Конституції, процедуру імпічменту неможливо розпочати без спеціально призначених слідчого та прокурора, що їхня діяльність регламентується відповідними законами, які й досі не прийняті.

"Президент абсолютно не керує ситуацією, а стан погіршується з кожним днем, наближаючись до критичної межі в економічній, фінансовій, соціальній та екологічній сферах",- вважає Вітренко, додавши, що Кучма "порушує Конституцію й відбувається насилля над парламентом".

 
 
Однак лідер ПСПУ переконана, що у разі підтримки імпічмента парламентом " і люди вийшли б на вулиці й висловили своє правдиве ставлення до президента", президент негайно подав би у відставку. "А ми б зробили усе, аби дострокові президентські вибори проходили демократично", - додала Вітренко.

Вітренко заявила, що парламентові слід звернутися до президента з вимогою достроково подати у відставку. Вона зазначила, що з такою пропозицією виступив у вівторок у сесійному залі один з лідерів ПСПУ Володимир Марченко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

 
 
Інша ліва фракція в парламенті - фракція соціалістів "Лівий центр" має намір "уважно вивчити" аргументи, що будуть представлені для обгрунтування необхідності процедури імпічмента, заявив Олександр Мороз.

"Ми уважно вивчимо усе, що буде пропонуватись Григорієм Омельченко, і якщо це буде ефективним, то прийматимемо участь у підтримці ініціювання процедури імпічменту, - додав лідер СПУ.

Поки не відома точка зору комуністів, але відомо, що вони завжди виступали за імпічмент президента.

Інша інформація про імпічмент президента

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування