Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучмі поступилися 4 долари

Середа, 4 жовтня 2000, 17:17
Леонідові Кучмі вдалося умовити Сапармурада Ніязова. Обидва президенти підписали в Ашхабаді угоду про постачання природного газу в Україну в 2000-2001 році, згідно з яким за цей період Туркменістан поставить 35 млрд. кубометрів.

Східний лідер зробив "мале-еньку" поступку своєму другові і запропонував купити 5 млрд. куб. м газу в цьому році за ціною $38 за 1 тис. куб. м. Тобто, туркмени готові втратити $4 на кожній тисячі кубометрів заради "дружби народів".

Згідно з досягнутою між президентами домовленістю, 40% вартості газу оплачуватиметься у вільно конвертованій валюті, а 60% - погашатиметься товарними поставками і реалізацією інвестиційних проектів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зате наступного року Туркменістан збирається дещо змінити умови оплати і підняти ціни. У 2001 році країна поставить Україні 30 млрд. куб. м газу за ціною $40 за 1 тис. куб м. При цьому 50% вартості гаситиметься вільно конвертованою валютою, а 50% - товарними послугами.

Глави держави також підписали спільне розпорядження про будівництво і фінансування в Туркменістані інвестиційних об'єктів державного значення. Зокрема, мова йде про будівництво моста через Амудар'ю вартістю $125 млн., компресорного заводу - $75 млн. і заводу з виробництва азотних добрив вартістю $30 млн.

Читайте також

Туркменбаши виявився міцним горішком. Переговори у Ашгабаді поки ні до чого не привели

…І без газу не вертайтеся!

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: