Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко готовий йти до кінця. Аж до відставки

Четвер, 2 листопада 2000, 14:00
Прем'єр Віктор Ющенко був дуже емоційний, коментуючи висновки комісії Євгена Марчука, що назвала дані Кабміну з ситуації в ПЕКу недостовірними.

Він не тільки дав зрозуміти, що готовий піти у відставку, якщо його місія на посту голови уряду "є неефективною", але в досить різких висловлюваннях попросив своїх ворогів триматися подалі від уряду.

"Я не поділяю висновків комісії. Я не вважаю їх щирими", - передає слова прем'єра Інтерфакс-Україна. Ще він заявив, що не дозволить "плюнлрувати уряд", більш того прем'єр доповів журналістам, що не дозволить "просто згвалтування уряду ".

Щоб якось згладити свою різкість, Ющенко при цьому допустив, що РНБО "більш компетентна у цьому питанні ". "Там є люди, які вже проводили Україну через зиму", - сказав прем'єр, і єхидно додав, що "із задоволенням поклав би відповідальність в цьому питанні на цю структуру".

Завершення промови Ющенка було таким, що майже примиряє. Він сказав, що "не має наміру протистояти звинуваченням РНБО", оскільки "країна вимагає спокою". "Я не буду підтримувати сили, які розхитують країну", тому що "у мене є межа моїх біологічних можливостей".

Кажучи про те, до чого призвів скандал з різницею між даними Азарова і Тимошенко, Ющенко визнав, що "питання дуже далеко заходить". "Тут поставлене питання честі, і я готовий зробити ті дії, які будуть вимагати від мене і моє службове положення і моє розуміння честі. Просто згвалтування уряду я не дозволю", - заявив він.

Журналісти поцікавилися, чи має він намір якось протистояти опонентам уряду, прем'єр застосував військову лексику: "Я з ними не будуть воювати, тому що я знаю з ким ця війна. У мене немає способів і можливостей, але повірте, країна вимагає сьогодні спокою, і я не будуть підтримувати ті сили, які її розхитують".

"Якщо моя місія тут, на посаді прем'єра, є неефективною, то нехай цю місію виконує хтось інший. У мене є межа моїх біологічних можливостей", - як завжди загадково відмахнувся Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування