Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Волков: Мороз вбив себе сам

Субота, 9 грудня 2000, 20:04
Олександр Волков, колишня права рука Кучми, якого все далі й далі відсторонюють від "двора", все одно обурюється через аудіопровокацію проти "батька". "Леонід Данилович на таке не здатний", - завіряє колишній радник Кучми, який знає відповіді на всі питання.

"Якщо такі речі відбуваються, значить, це кому-небудь потрібно. Ім'я "автора" покажуть найближчі події", - впевнений Волков. А зараз "Мороз "підставив" під удар навіть не президента – країну, український народ, що проголосував за той вибір, який втілює Леонід Данилович". "Спроби підняти свій рейтинг шляхом, вибачте, паплюження всього народу України не роблять Морозу честі". Такими міркуваннями з приводу аудіоскандалу Волков поділився з московською газетою "Время Новостей".

Далі – більше. Волков не виключає, що Мороза притягнуть до суду, "хоч сама процедура депутатського імунітету в нас архіскладна". (Мабуть, за власним досвідом знає.) "Переконаний, що в очах виборців Мороз себе поховав. Він повторив ту ж помилку, що і в момент передвиборної президентської кампанії, - спробував виїхати на антитезі "президент поганий - я добрий". В імиджмейкерстві така стратегія називається "війна з власним образом". Коли політик погано говорить про своїх конкурентів, у виборців це викликає ворожість. Народ давно вже цікавить не стільки "моральний образ" кандидата, скільки питання, як виводити країну з економічної та політичної безвиході", - вважає Волков.

Щодо "морального вигляду" - Волков це влучно зазначив. Тому що, як вважає депутат, скандал не буде мати наслідків для вищих ешелонів. Однак багатофункціональний мозок Волкова проробив усі варіанти. І якщо Кучмі раптом захочеться добровільно піти у відставку, то "ми всі будемо переконувати його відмовитися від цієї думки". "Не можна кидати напризволяще країну, ставити під сумнів її політичну стабільність. Адже відсутність "гарячих" точок - таких, як Чечня, Абхазія, Придністров'я, - цілком заслуга Леоніда Даниловича".

Однак про всяк випадок Волков радить дочекатися результатів експертизи. Правда, провести її він рекомендує в Україні, яка "не потребує допомоги Заходу". "В нас дуже потужні інститути судмедекспертизи в Харкові та Києві". У Волкова вже навіть є відповідь на випадок, якщо результати дослідження плівки за кордон не співпадуть з українськими. "Україна не входить до складу Євросоюзу та Шенгенської зони. В нас своя незалежна держава, свої, обумовлені конституцією, правові інститути. Так що, до чого тут Захід?" Тим більше, як вважає Волков, Захід нарівні зі Сходом може бути замовником цієї провокації.

"Тут з рахунків не варто скидати нікого - від Заходу до Сходу. Всім відомі інтереси Росії, починаючи з жорстких заяв Рема Вяхірєва про будівництво обхідного газопроводу і закінчуючи спробами більш тісної інтеграції в рамках СНД. Боже упаси, я не маю на увазі, що російський президент може бути причетний до українського скандалу. Остання зустріч в Мінську говорить про явне потепління відносин між керівниками наших країн. Це вітають не всі - і в Росії, і на Україні є опозиційні сили, які володіють достатніми фінансовими й адміністративними ресурсами, щоб вести самостійну політичну гру". У той же час "свої інтереси є і у Вашингтона, і у Євросоюзу". "До того ж, як сказав мені один впливовий західний дипломат, Захід по-великому в шахи не грає", - демонструє обізнаність Волков.

В те, що лідер соціалістів міг організувати все сам, Волков не вірить. "Оскільки мені відомий потенціал Мороза за президентською передвиборною кампанією, я на всі сто впевнений, що його команда не здатна на це, - убогі вони щодо творчого потенціалу",- пояснив лідер "Відродження регіонів".

Знає Волков правду і про анонімний дзвінок до грузинського посольства, після якого "голос Кучми" обіцяв зателефонувати Шеварднадзе. Виявляється, це є частиною добре продуманої політичної гри. "Сценарій, розіграний навколо імені Гонгадзе, як дві краплі води схожий на білоруський, пов'язаний зі зникненням оператора ОРТ Завадського. Почерк "автора" один і той же. До речі, обвинуваченню вищих керівників Білорусії передував точно такий же анонімний дзвінок до посольства, як і в Україні". "Чи потрібні додаткові коментарі?", - риторично запитав Волков кореспондента газети. До його питання, але в іншому контексті, приєднується й УП.

Ще більше про Волкова читайте тут

Все про Олександра Волкова

Олександр Волков образився на УП

Волков і його "Відродження регіонів" обіцяють знайти тих, хто стоїть за викраденням Гонгадзе

"Демократичний союз" має намір заварити нову кашу, крутішу ніж референдум

Волков вказує Ющенку його місце

Волков и Суркіс більш не є впливовими політиками?

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
Усі новини...