Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Потебенько: "Нафтуся" перед безробіттям?

Понеділок, 5 лютого 2001, 14:16
Потебенько пішов із понеділка у відпустку на 45 днів. Існує думка, що для нього відпочинок стане останнім на посаді генпрокурора – Потебенько вже начебто й подав заяву на ім'я Кучми з проханням про звільнення за станом здоров'я.

Про те, що Потебенько з 5 лютого у відпустці і тепер протягом півтора місяця не зможе виступити зі звітом перед парламентом, Інтерфакс-Україна повідомив депутат Григорій Омельченко. Агентству інформацію підтвердило джерело в генпрокуратурі, однак у прес-службі і відділі кадрів ці дані не змогли підтвердити або спростувати. Якщо ж Потебенько не з'явиться зі звітом у Верховної Раді, то депутати не зможуть відправити його у відставку з формулюванням про висловлення недовіри.

Однак, за даними Омельченка, після відпустки генпрокурор, "очевидно, не повертаючись на роботу або прийшовши на один день", буде звільнений указом президента в зв'язку з поданою заявою за станом здоров'я.

Погіршенням самопочуття можна також пояснити нелогічность дій Потебенька – спочатку він запевняв депутатів у тому, що прослуховування в кабінеті президента не велося і вестися не могло, а минулої п'ятниці фактично визнав протилежне. Заява генпрокуратури, вважає Омельченко, з'явилося "у силу того, що далі так цинічно брехати не можна".

Також, вважає депутат, Кучма і силовики злякалися того, що оригінали записів розмов і технічні пристрої, за допомогою яких записи велися, знаходяться в Україні. Випереджаючи реакцію загонів швидкого реагування, Омельченко заспокоїв: "Ці оригінали у нас, в Україні, у надійному місці".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування