Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко - лідер експертних симпатій

Понеділок, 5 березня 2001, 12:38
Юлія Тимошенко, яка ось вже скоро як місяць сидить у Лук'яновській в'язниці, стала лідером позитивного рейтингу експертного опитування Центра політичного аналізу і консультування. Тимошенко другий місяць поспіль визнається експертами центра політиком місяця.

Першим серед політиків, які отримали найбільшу кількість негативних відгуків експертів, у лютому став прем'єр Віктор Ющенко.

Перебування у в'язниці, як відзначають експерти, "не виводить Тимошенко за межі політичної сцени" - її все ще визнають реальним учасником поточного конфлікту між об'єднаннями фракцій і партій. Ім'я Тимошенко згадують 9 з опитаних фахівців, двоє ж з них назвали Тимошенко політиком місяця. За нею в "позитивному рейтингу" слідують Віктор Ющенко, Олександр Мороз, Леонід Кучма, Віктор Медведчук, Тарас Чорновіл, Сергій Головатий, Микола Мельниченко, Сергій Тігіпко.

Ющенко згадувалося частіше за інших - 13 разів, з них 7 - негативно. Прем'єр, на думку експертів центра, "став головним політичним розчаруванням лютого і поховав надії правої частини партійного спектра знайти авторитетного і надійного лідера". Позитивних оцінок в цьому місяці Ющенко набрав вдвічі менше, ніж негативних.

Наступним за ним за кількостю негативних оцінок слідує президент Кучма, його ім'я згадується п'ять разів в негативному контексті і два рази в суперечливому.

Але "чемпіоном" з негативних відгуків може вважатися Генеральний прокурор Михайло Потебенько, який отримав 5 негативних і жодній позитивної оцінки. При цьому експерти відмічають його "помітний внесок до ескалації конфлікту і напруженості у Верховній Раді і в суспільстві загалом, особливо у зв'язку з справою Гонгадзе".

Політична активність віце-спікера Медведчука згадувалася 7 разів, з них 3 рази -в негативному аспекті. Автори опиту відмічають "послідовну роботу Медведчука з зміцнення впливу фракції, партії СДПУ (о) і свого особистого, як в стінах парламенту, так і поза ними".

Експертами виступали 23 політологи, фахівці неурядових дослідницьких організацій, журналісти. Вони назвали 18 прізвищ політиків, з них уперше були згадані 8 нових політиків, в тому числі "колективний портрет роз'єднаної опозиції" і мама Гергія Гонгадзе пані Леся. Третій місяць підряд "політиком", що істотно впливає на хід політичного процесу в Україні, визнається майор Мельниченко.

"ВИСЛОВИ СВОЮ ДУМКУ НА ФОРУМІ "УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВДИ"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування