Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати знову крайні

Середа, 13 червня 2001, 13:48
В тому, що Україну не пускають до Європейського Союзу, винна Верховна Рада. Вона гальмує просування країни шляхом до Європейського Союзу, переконаний президент Кучма.

Мабуть, президент, як, однак, і багато інших політиків, переплутав Європейський Союз з Радою Європи. Тому, що знов заявив про "необхідність ухвалення зобов'язань, взятих Україною перед Радою Європи. "Це не справа президента - це справа парламенту", підкреслив він.

У інтерв'ю журналістам у Братіславі він навів в якості прикладу словацький парламент, де, на відміну від українського, немає протиріч з приводу стратегічного шляху країни щодо вступу до Європейського Союзу і НАТО. На це направлена діяльність парламенту і його спільна робота з урядом, і тому "неозброєним оком" видно, що Словаччина випередила ті країни, які розпочали шлях інтеграції до ЄС кількома роками раніше, говорить Кучма.

Це - доказ того, що іншої моделі співпраці і взаємовідносин парламенту та уряду "світ не вигадав". "Україна, яка протягом всіх десяти років намагалася розробити свій винахід, отримала результат - не хочу сказати "плачевний", однак близько до цього", - переконаний президент.

Тут президент не утримався і перейшов до того, за що часто критикує самих парламентаріїв - "поливати країну брудом" за кордоном. У даній ситуації як "хлопчик для биття" і одночасно "цап-відбувайло" традиційно виступив парламент.

Президент, наприклад, перед словацькими журналістами покартав українських депутатів за те, що за кількістю закордонних відряджень вони перевершили словацьких, а у дієздатності - "навпаки". "Вони будуть ображатися, але я хочу, щоб вони розсердилися, тому що не можна так жити", - пояснив свій випад Кучма.

Президент махнув рукою на нинішній парламент, якому залишилося жити менше року. Але головне розчарування президента полягає в тому, що цей склад Верховної Ради, як пересвідчився Кучма, вже точно не імплементує підсумків референдуму. "Ми бачимо його склад, і знаємо йому ціну", - сказав Кучма. З його слів, треба "пробиватися і працювати", щоб майбутній парламент прийшов з таким поглядом на розвиток України, щоб, "зрештою, результати всеукраїнського референдуму були імплементовані".

Кучмі також не дуже подобається, що депутати вимагають від нього коаліційного уряду, а така коаліція, вважає він, не може дати жодних гарантій. "Немає таких гарантій, оскільки така коаліція не визначена на законодавчому рівні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування