Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко – за вибори по партійних списках. Але у разі чого готовий стати депутатом-одномандатником

Субота, 2 червня 2001, 20:53
Ющенко буде балотуватися до Верховну Раду по одному з одномандатних округів. Про це сказав екс-прем'єр в інтерв'ю журналістам на заміській дачі. Він не зміг уточнити, по якому саме округу балотуватиметься, але при цьому зазначив, що "це буде схід або центр" України.

Водночас Ющенко висловилося за введення пропорційної системи виборів.

Ющенко також сказав, що хотів би, щоб внаслідок переговорів щодо об'єднання демократичних сил був створений єдиний передвиборчий блок, а не партія. Учасники переговорного процесу, зі слів Ющенка, повинні сповідувати ідею демократичного центризму. Квота представників політичних організацій при цьому б розподілялася в залежності від фінансових, інфраструктурних внесків, важелів інформаційного впливу.

Ющенко висловив думку, що "широке політичне об'єднання" має бути сформоване вже у вересні-жовтні нинішнього року. Екс-прем'єр також думає, що існують "хороші шанси" для створення об'єднання, і що його учасників "буде предостатньо". При цьому він повідомив, що відмовився очолити вже існуючі політичні партії. "Я упевнений, що якщо моя фігура може бути такою, що консолідує, то вона буде більш такою, що консолідує, якщо я не піду в якусь партію". Проте у майбутньому він не виключив того, що може стати членом партії.

Також Ющенко ще раз підкреслив, що сповідує ідеї об'єднання "за", а не проти чогось.

УП

P.S. Невдовзі читайте на сайті УП текст інтерв'ю Віктора Ющенка журналістам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування