Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати хочуть звільнення Долганова

Четвер, 7 червня 2001, 15:38
Верховна Рада пропонує президенту України Леоніду Кучмі звільнити Вадима Долганова з посади президента Національної телекомпанії України і "укріпити її керівництво".

Більш того, депутати визнали роботу НТКУ незадовільною. В якості головного порушення парламент вказує на "систематичне ігнорування з боку керівництва національних теле- і радіокомпаній вимог закону "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади і органів місцевого самоврядування в Україні" і постанов про висвітлення роботи Верховної Ради.

Парламентарії звертають увагу на невідповідність вимогам законодавства статутів цих телерадіоорганізацій, монопольне використання ними кількох каналів мовлення, порушення порядку їх фінансування за рахунок коштів держбюджету.

Генеральній прокуратурі, Держкомінформполітіці, Нацраді з питань телерадіомовлення пропонується до вересня вжити заходів для приведення діяльності НТКУ і НРКУ у відповідність до вимог законодавства.

Депутати пішли далі і запропонували припинити бюджетне фінансування національних теле- і радіокомпаній, якщо вони так і не виконають постанову парламенту "Про порядок висвітлення роботи 7-ї сесії Верховної Ради України 3-го скликання".

За "антидолгановську" постанову проголосували 284, 2 - проти з 407 депутатів, що зареєструвалися в залі.

Після цього кадрового питання парламент приступив до загальної оцінки ситуації в ЗМІ, щодо свободи слова і дотримання прав громадян на вільний доступ до інформації, визнавши її незадовільною.

За таку постанову проголосували ті ж 284 депутати.

Депутати запропонували Кабінету міністрів денонсувати угоду між урядами України і Росії про співпрацю в сфері телебачення і радіомовлення від 23 жовтня 2000 року як такий, що суперечить законодавству України і направлений проти вітчизняних телерадіомовників, які діють відповідно до вимог українського законодавства в інформаційній сфері.

Комітету з свободи слова і ЗМІ разом з урядом, Радою національної безпеки і оборони, Держкомітетом інформполітики, Нацрадою з питань телерадіомовлення доручено якнайшвидше внести на сесію проекти концепцій розвитку теле- і радіоінформаційного простору України, розвитку в Україні глобальних інформаційних мереж, інформаційної безпеки і Інформаційного кодексу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: