Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати намагаються визначитися з правилами виборів-2002

Понеділок, 9 липня 2001, 12:47
У понеділок зранку на погоджувальній раді лідерів фракцій і груп у керівництва Верховної Ради було вирішено доручити комітету з питань держбудівництва і місцевого самоврядування розглянути пропозиції президента до нового закону про вибори народних депутатів. Засідання комітету має відбутися у вівторок.

Комітет повинен підготувати порівняльну таблицю з тим, щоб в середу або в четвер винести її на розгляд парламентаріїв, повідомляє інформаційне управління Верховної Ради.

У понеділок на погоджувальній раді лідер Українського Народного Руху Юрій Костенко запропонував депутатам погодитися з позицією Кучми і внести на розгляд сесійного залу пропозицію про зміну пропорції виборчої системи на користь схеми 50% на 50%. Лідери фракцій комуністів і соціалістів Петро Симоненко і Олександр Мороз закликали до подолання вето президента на закон, за яким парламент пропонується обирати за схемою 75% на 25%.

Голова парламенту Іван Плющ підтримав позицію Костенка.

Лідер фракції "Яблуко" Михайло Бродський звернувся до спікера з пропозицією ініціювати зустріч лідерів парламентських фракцій і груп з Кучмою. Він хотів би обговорити з президентом спірні моменти закону для того, щоб уникнути повторного вето.

Погоджувальна рада також підтримала пропозицію проголосувати за внесення до порядку денного сесії законопроекту про зміну статті 81 Конституції. Згідно із проектом закону, повноваження депутата припиняються у разі його виходу з фракції партії, за виборчим списком якої він був обраний.

Якщо на нинішній сесії парламент заздалегідь схвалить цей законопроект, то на наступній, 8-й сесії, він може бути прийнятий остаточно 300 голосами.

Погоджувальна рада в понеділок також підтримала пропозицію міністра фінансів Ігоря Мітюкова про додатковий розгляд в парламентських комітетах напередодні внесення на друге читання "малого" Податкового кодексу.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Депутати-перебіжчики ризикують бути вигнаними з парламенту

Німецький експерт критикує законопроект про заборону переходу депутатів з фракції до фракції


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: