Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колишній голова "Чорноморнафтогаз" заявляє, що з ним вчинили "по-свинськи"

Четвер, 2 серпня 2001, 11:47
Колишній голова державної компанії "Чорноморнафтогаз" Микола Ільницький заявив, що кадрові зміни в керівництві компанії є "бєспрєдєлом", який "можливий лише при нинішньому політичному режимі України."

Так Ільницький в інтерв'ю Бі-Бі-Сі прокоментував призначення головою "Чорноморнафтогазу" Ігоря Франчука, сина колишнього кримського прем'єра.

"Зі мною вчинили по-свинськи. Іншого слова підібрати не можу. І це ще м'яко сказано," - сказав Микола Ільницький в інтерв'ю, додавши, що він 44 роки працює в нафтогазовій галузі. Пан Ільницький каже, що за всіма показниками за минулий рік "Чорноморнафтогаз" перевиконав план.

Компанія "Чорноморнафтогаз" займається розвідкою і промисловим видобутком газу та нафти на Чорноморському та Азовському шельфах і забезпечує півострів "голубим паливом" на 70%.

Ільницький висловив сумнів у тому, що новопризначений голова компанії Ігор Франчук, який є випускником Ризького військово-політичного училища і тривалий час служив у ракетних військах, зможе здійснювати професійне керівництво "Чорноморнафтогазом."

Оглядачі вважають таке призначення перерозподілом сфер впливу на користь родини Франчуків. Батько Ігоря Франчука, Анатолій, є головою наглядової ради "Кримгазу." Таким чином, під контролем родини опинилися розвідка, видобуток та транспортування газу та нафти Чорного та Азовського морів.

Така кадрова зміна не могла відбутися без відома президента України, сказав колишній голова компанії. Ігор Франчук є батьком єдиного внука президента і колишнім чоловіком його доньки Олени.

Однак Леонід Кучма публічно не коментував зміни в керівництві компанії.

Оглядачі зазначають, що розподіл власності кримського енергосектора впродовж останніх років супроводжувався загибеллю кількох чільних підприємців цієї галузі, деяких - безпосередньо зі структур "Кримнафтогазу."

Українська служба Бі-Бі-Сі

Читайте також

Зяті президента поділили Крим

Компанію "Чорноморнафтогаз" очолив народний депутат Ігор Франчук

"Клани" перемогли в боротьбі за Чорноморнафтогаз. Кучма може бути спокійним

"Чорноморнафтогаз" - ласощі для паливних піраній*Або подарунок для онука президента


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: