Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна в цьому році не встигне продати "Укртелеком"

Понеділок, 6 серпня 2001, 18:38
Конкурс з продажу стратегічному інвестору акцій національного оператора зв'язку ОАО "Укртелеком" в поточному році не відбудеться.

Про це повідомив голова Фонду державного майна України Олександр Бондар після завершення засідання робочої групи з питань приватизації підприємств і ефективного управління корпоративними правами.

"Укртелекому" (конкурсу з продажу акцій - УП) в цьому році не буде. Це однозначно. Ми не встигаємо за термінами", - сказав Боднар.

При цьому, як відзначив Бондар, план приватизаційних надходжень в держбюджет нинішнього року в розмірі 5,9 млрд. грн. поки що залишений без змін.

Говорячи про продаж пакету акцій "Український мобільний зв'язок" (УМЗ), голова ФДМ сказав, що "УМЗ продає "Укртелеком" - у них треба питати, як вони це будуть робити".
Раніше представники Фонду держмайна заявляли, що без продажу на конкурсі акцій "Укртелекому" в поточному році план приватизації не буде виконаний.
Кабінет міністрів України в кінці липня затвердив план розміщення акцій ОАО "Укртелеком", згідно якого 13% акцій буде направлено на пільговий продаж, 37% - на продаж на конкурсі, 50%+1 акція закріплені в державній власності.

Остаточні терміни проведення конкурсів по продажу 37% акцій буде визначати урядова комісія з приватизації "Укртелекому".

Статутний фонд ОАО "Укртелеком" становить 4681,562 млн. грн.
Раніше уряд також ухвалив рішення про продаж пакету акцій, що належить "Укртелекому" 50% УМЗ. Однак в цей час обговорюється варіант продажу вдвічі меншого пакету.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування