Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пишіть листи президенту. Дрібним почерком

Вівторок, 16 жовтня 2001, 11:53
Якщо у вас багато років тече дах, вам не платять зарплату, а суд не приймає вашого позову, або Потебенько порушує ваші права, а місцевий чиновник вимагає хабаря - вам може допомогти тільки президент.

Якщо хтось ще зберіг мінімальну довіру до гаранта, в нього є можливість спробувати навести порядок за допомогою Кучми і його адміністрації. У вас є таке право, і в цьому випадку не має значення, що скаржитися на самого Кучму нікуди. Кучма зобов'язаний працювати.

У вівторок адміністрація президента України повідомила громадськість про порядок звернень громадян з особистих питань на адресу президента. Роз'яснення надійшло після того, як на електронну адресу офіційного сайту президента стали надходити звернення громадян, в яких порушуються особисті питання.

Як повідомляє управління інформації і зв'язків з громадськістю адміністрації президента, розгляд звернень громадян до нього здійснюється згідно з вимогами закону "Про звернення громадян".

Стаття 5 цього документу встановлює такі вимоги до звернення: в ньому мають бути вказані прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання громадянина, викладена суть порушеного питання.

Звернення може бути усним (викладеним громадянином під час особистого прийому) або письмовим, надісланим поштою, повідомляє Інтерфакс-Україна. В письмовому зверненні повинен стояти підпис заявника або заявників, а також проставлена дата.

Управління інформації чомусь забуло згадати про те, що згідно з вказаним законом, "звернення, оформлені належним чином і подані у встановленому порядку, підлягають обов'язковому прийняттю і розгляду".

Закон забороняє відмовляти у прийнятті і розгляді звернення з огляду на політичні погляди, партійну приналежність, стать, вік, віросповідання, національність громадянина, незнання мови звернення. Не розглядаються лише анонімні листи.

Крім того, президент і його адміністрація зобов'язані розглянути і вирішити питання в термін не більший ніж один місяць з дня їх надходження, а ті, що потребують додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти днів від дня їх отримання.

Закон, щоправда, вказує, що якщо в місячний термін вирішити порушені в зверненні питання неможливо, президент і його адміністрація самі встановлюють необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється особі, яка подала звертання. Однак загальний термін ухвалення рішення з питань, про які йдеться у зверненні, не може перевищувати сорока п'яти днів.

І наостаннє - про що ж можна писати президентові? Закон встановлює, що ви можете звертатися, в тому числі і до Кучми, з оскарженням "рішень, дій або бездіяльності… в сфері управлінської діяльності, внаслідок яких: порушені права і законні інтереси або свободи громадянина (групи громадян); створені перешкоди для здійснення громадянином його прав і законних інтересів або свобод; незаконно покладені на громадянина які-небудь обов'язки, або він незаконно притягнутий до відповідальності".

Отже, пишіть! Адреса президента така:
01220, м. Київ-220, вул. Банківська, 11.

Особистий прийом громадян проводиться в приймальні адміністрації президента з понеділка по четвер з 8.00 до 18.00, в п'ятницю - з 8.00 до 17.00, в суботу - з 9.00 до 13.00 за адресою: м. Київ, вул. Шовковична, 12.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування