Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук заздрить Ющенку і Тимошенко?

Понеділок, 8 жовтня 2001, 17:02
Перший віце-спікер, лідер СДПУ(О) Віктор Медведчук накинувся з критикою на українські профспілки. "Я повністю згодний з президентом Леонідом Кучмою, який свого часу порекомендував уряду займатися не політикою, а своєю справою. Я хочу додати, що і профспілки повинні нарешті зайнятися своєю справою. Їм треба покінчити з політикою, припинити підкилимні торги з різними політичними блоками". Про це, як передає прес-служба СДПУ(О), заявив Медведчук після зустрічі з представниками Міжнародної організації праці.

Про причини такого висловлювання Медведчука можуть свідчити новини від його основних політичних опонентів: на підтримку блоку Тимошенко "Форум національного порятунку" виступила Незалежна профспілка гірників, а блоку Ющенка "Наша Україна" - найчисленніше об'єднання, Федерація профспілок України.

"Досі не викоренені риси радянської епохи, коли профспілки були кузнею кадрів для партії, а захист інтересів трудящих обмежувався формальним розподілом соціальної допомоги. Ми зобов'язані чітко дотримуватися обраного Україною європейського шляху. Разом з тим, політику, участь у виборах потрібно залишити політичним партіям. А профспілкам - тільки трудову сферу. Багато партій в Україні вже сьогодні здатні стати виразниками політичних поглядів громадян, відстоювати їх інтереси", -прозоро натякнув Медведчук.

Партійне видання СДПУ(О) "Наша газета+"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування