Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Америка буде користуватися повітряним простором України п'ять днів

Вівторок, 9 жовтня 2001, 16:30
США звернулися до України з нотою, яка містить прохання про надання повітряного простору для прольоту американських військово-транспортних літаків терміном на 5 днів, починаючи з 8 жовтня.

Про це повідомив заступник держсекретаря МЗС України Володимир Єльченко. З його слів, нота була направлена у понеділок увечері. США просять надати повітряний коридор для перевезення вантажів з гуманітарною допомогою на територію Афганістану.

Єльченко повідомив, що, як планується, американські літаки будуть приземлятися в аеропортах України тільки у разі аварійної ситуації.

Тим часом, у прес-службі Міноборони країни повідомили, що США надіслали запит про проліт по повітряному коридору України 4 військово-транспортних літаків з гуманітарним вантажем і три літаки-заправники. Проводку літаків, які будуть пролітати по повітряному коридору над акваторією Чорного моря, здійснить Сімферопольське відділення "Украероруху" - держпідприємства з контролю над рухом літаків.

На випадок виникнення "форс-мажорних" обставин визначені також 3 аеродроми, які зможуть прийняти американські літаки, повідомив міністр оборони. Кузьмук не уточнив назви аеродромів, але маршрут для прольоту літаків не пройде над населеною частиною країни.

Через події в Афганістані українське міноборони також ввело цілодобове чергування оперативної групи. Її очолює заступник начальника Генерального штабу збройних сил України.

Міноборони України також повідомляє, що "вжито усіх заходів щодо забезпечення прольоту військово-транспортної авіації збройних сил США через повітряний простір України".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування