Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За білий порошок Кучма пропонує саджати на п'ять років

П'ятниця, 2 листопада 2001, 12:38
Президент України Леонід Кучма направив на розгляд до Верховної Ради проект закону про внесення змін до Карного кодексу у частині посилення відповідальності за явно помилкове повідомлення про загрозу безпеки громадян і хуліганство.

Як повідомляє управління інформації і зв'язків з громадськістю адміністрації президента, щорічно правоохоронні органи фіксують більше 500 випадків анонімних телефонних повідомлень про підготовку вибуху, підпалу й інших дій, які можуть привести до загибелі людей або інших тяжких наслідків.

Реагування на такі дзвінки, 98% з яких помилкові, а також поширення білого порошку у поштовій кореспонденції, пов'язане з евакуацією людей, приводить до порушення нормального функціонування установ і підприємств, наносить матеріального збитку державі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У зв'язку з цим розроблений законопроект, яким передбачається посилити відповідальність за такі злочини, встановивши за їх здійснення розмір штрафу від 500 до 1000 не оподатковуваних податком мінімумів прибутків громадян (17 грн.), а також встановивши термін обмеження свободи до п'яти років.

Президент визначає цей документ як невідкладний і просить Верховну Раду розглянути його позачергово.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування