Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пентагон завдав ударів по цілях в 9 районах Афганістану

П'ятниця, 2 листопада 2001, 21:11
Авіація США у четвер завдала ударів по запланованих цілях в 9 районах Афганістану. Про це повідомив у п'ятницю на брифінгу у міністерстві оборони США заступник начальника оперативного управління боєготовності Об'єднаного комітету начальників штабів /ОКНШ/ ВС США контр-адмірал Джон Стаффлбім.

З його слів, в число цих цілей входили печерні комплекси, що використовуються талібами і терористами, війська талібів, що насамперед протистоять афганським опозиційним силам, а також інші оперативні цілі, які знову виявляються.

В авіаналетах було задіяні приблизно 65 літаків. Стаффлбім указав, що приблизно 50 з них - літаки палубної авіації авіаносців, від 8 до 10 - стратегічні бомбардувальники, й інші - літаки тактичної авіації наземного базування, повідомляє РІА Новини.

У четвер була продовжена операція по наданню населенню Афганістану гуманітарної допомоги. Літаки "С-17" скинули 44 тис. пакетів з продовольством, довівши їх загальну кількість за час операції до більш ніж 1,1 млн.

А тим часом генеральний консул талібів у Карачі стверджує, що Усама бен Ладен і мулла Мухаммед Омар знаходяться у повній безпеці, і США ніколи не знайдуть їх.

Про це представник талібів Рахаматулла Каказабада заявив у п'ятницю катарській телестанції "Аль-Джазіра".

А газета, що видається в ОАЕ "Аль-Джазіра" у п'ятницю зазначає, що після початку операції США таліби фактично передали свої повноваження на місцях главам провінцій у надії, що вони організують опір очікуваному вторгненню американських військ.

За даними Північного альянсу, Усама бен Ладен і мулла Омар знаходяться приблизно у 350 км на північ від Кандагару у добре обладнаних притулках.

Читайте також:

* США тримає бен Ладена у пастці і думає як його взяти живим
* Сибірська виразка виявлена у Німеччині
* Для знищення бен Ладена достатньо його відключити від апарату штучної нирки
* Бен Ладен зустрічався з агентом ЦРУ Мітчелом - наполягають французькі ЗМІ
* Бен Ладен заробив капітал на алмазах
* Сибірська виразка вже в Європі
* CNN закликало своїх журналістів обмежити показ кадрів військових дій
* У розвалині ВТЦ знайшли велику партію золота і срібла
* У США від сибірської виразки померла четверта людина
* Робота в Афганістані може розорити західні ЗМІ
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування