Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євроспостерігачі збираються моніторити всю виборчу кампанію в Україні

Середа, 7 листопада 2001, 12:54
Європейські спостерігачі на парламентських виборах в Україні збираються почати свою роботу за три місяці до дня виборів - з початком офіційної виборчої кампанії.

Як повідомив українській службі німецької радіостанції Deutsche Welle глава делегації Європейського парламенту по зв'язках з Україною Ян Марінус Вірсма, розглядається також можливість роботи на виборах в Україні спільно спостерігачів Європарламенту, ОБСЄ і Ради Європи.

Така змішана команда вже працювала, зі слів Вірсми, на виборах у Білорусії, тепер цей досвід можна застосувати і на українській території.

Він також висловив думку, що спостерігачам, на присутність яких погодився президент України Леонід Кучма, краще почати роботу за три місяці до початку виборів, тобто, коли офіційно стартує виборча кампанія. З його слів, спостереження тільки у день виборів не має ніякого значення, оскільки європейські представники повинні, серед іншого, встановити, чи всім кандидатам надані рівні можливості для проведення передвиборної агітації.

"Ми втручаємося також і для того, щоб уникнути ситуації, свідками якої ми були в Білорусії", - підкреслив європарламентар. Він висловив переконання, що Євросоюзу "потрібно тримати для України двері відкритими", цитує Інтерфакс-Україна.

Вірсма підкреслив, що спостерігачі будуть збирати також інформацію про порушення правил голосування, коли людям наказують віддати голоси за того або іншого кандидата.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування