Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку планують обрізання електорату

Четвер, 8 листопада 2001, 14:28
Третя, наймолодша і підозріла гілка Руху – "Народний Рух України за єдність" Богдана Бойка – все ж попсує нерви Ющенку і позабирає у нього електорат. Ось прийде якийсь патріот на дільницю 31 березня, подивиться на бюлетень і здивується – там стоїть і "Наша Україна", і "Народний Рух України". Спробуй, розберися, за кого голосувати і що взагалі це означає.

А означає це те, що партія Бойка, утворена рік тому під декларації об'єднання трьох Рухів, як ніколи близька до монополізації гучного імені. Третій Рух піде на вибори окремо від структур Удовенка і Костенка. Для більшої ваги і заради отримання права на красиву назву, сепаратисти Бойка створять передвиборчий блок, який буде значитися у бюлетені як "Народний Рух України". Скромно і зі смаком.

У четвер була оголошена декларація про створення блоку "Народний Рух України". У цій перспективній справі до Руху Бойка мають намір приєднатися Організація українських націоналістів в Україні, а також громадські структури "Молодіжний рух за єдність" та "Третє тисячоліття".

Офіційна версія створення блоку "Народний Рух України" – небажання допустити зникнення назви з політичного поля. Партії Удовенка і Костенка, на думку Бойка, "доживають останні місяці", бо після виборів на базі "Нашої України" має утворитися нова гігантська право-центристська структура. Рух за єдність розраховує набрати 8-10% голосів виборців і, таким чином, залишити ім'я в пам'яті нащадків.

У блоці "Нардний Рух України" також радо зустрінуть рухівців з регіональних структур УНР і НРУ, яким не вистачить місця у Ющенка. За словами бойківців, вони розраховують від 5-15 обласних осередків УНР і НРУ. Звичайно, на чолі з керівником Дніпропетровської організації НРУ Сергієм Конєвим, який на прес-конференцію за підсумками переговорів прийшов, але не виступав.

На цьому ж заході був ще один противник такої участі партії Удовенка в "Нашій Україні", прес-секретар НРУ Дмитро Понамарчук. "Я - один із засновників Народного Руху з 1989 року. Я належу трьом Рухам. Є непорозуміння – існує три Рухи. Але для мене він один, хоч є три назви", - поділився наболілим з УП Понамарчук.

Прес-секретар НРУ не знає, чи запросять його до списку Бойка, але якщо пропозиція буде, він поставиться до неї "серйозно". При цьому УП з відповідей Понамарчука так і не зрозуміла, як це буває: підтримуєш одну партію, а працюєш у другій, і ці структури є прямими конкурентами одна одній. "Я не допущу конфлікту інтересів", - сказав Понамарчук після спроби дізнатися, чи піде він тепер з Народного Руху Удовенка.

"Я вірю, Рух буде єдиним", - тільки говорить Понамарчук. І наголошує, що не може прийняти варіант, коли в одній партії разом з Рухами будуть "Реформи і порядок". "Я - консерватор, і мені важко переступити через себе, щоб об'єднатися з ПРП". Він також натякнув на нестійкість проющенківської позиції всередині Рухів Удовенка і Костенка, які змушені задушити власні амбіції під екс-прем'єром.

"За існуючої ситуації виборцю, який завжди голосував за Рух, нині немає за кого віддати голос: блок Віктора Ющенка "Наша Україна" не є носієм національно-консервативної ідеології, його ідеологічна платформа є ліберальною", - такою є думка Бойка, яка дивним чином схожа на роздуми "коментатора" в останньому числі "Нашої газети+", друкованого органу СДПУ(О). "Ми послідовно відстоюємо традиційні рухівські ідеали, зокрема - виступаємо за заборону Компартії як антидержавної сили. "Виборчий блок Народний Рух України" лишається єдиним правонаступником Народного Руху України зразка 1989 - початку 90-тих років", - продовжив головний рухівець "за єдність".

Про конфронтацію з Ющенком не йдеться, і навіть можлива співпраця, якщо будуть точки перетину, гадає Бойко. Він та Понамарчук впритул не бачать (або роблять такий вигляд), що новоутворюваний блок "Народний Рух України" є конкурентом "Нашої України". І ще невідомо, у чию кишеню перейдуть 1-2-3%, які візьме на виборах коаліція Бойка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
08:06
На Дніпропетровщині через ракетний удар пошкоджено два енергооб’єкти та виникли перебої з водою 
07:50
За добу відбулося 94 бойових зіткнення: найактивніший ворог на Авдіївському напрямку 
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
Усі новини...