Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко дав інтерв'ю радіо "Свобода"

Середа, 12 грудня 2001, 23:08
В середу українська служба радіо "Свобода" навела у ефірі "Вечірньої свободи" коментар Миколи Мельниченка з трьох питань, які стосуються розслідування справи Гонгадзе.

"Перше запитання радіо "Свобода" до пана Мельниченка: як Ви дивитеся на створення міжнародної комісії з розслідування [справи Гонгадзе]?

Микола Мельниченко: Я яктивно підтримував ідею створення комісії й буду сприяти її діяльності. Для цього я готовий надати відповідні речові докази, я готовий свідчити в цій комісії, щоб допомогти у справі Гонгадзе, сприяти тому, щоб вона була розкрита. На жаль, через те, що саме президент Кучма є замовником викрадення журналіста Гонгадзе, в Україні об’єктивне розслідування цієї справи неможливе. Тому я вважаю за потрібне створення міжнародної комісії.

Друге запитання до пана Мельниченка : як ви оцінюєте звернення Кучми до Німеччини за допомогою у проведенні ще однієї експертизи тіла, знайденого в Таращі?

Микола Мельниченко: Я хочу сказати так: цинізм нашого президента Кучми не має дна. Він хоче світовій громадськості показати, що дуже вболіває за долю Гонгадзе і його рідних. Але ж насправді він не звертається до жодних міжнародних комісій, чи до будь-якої країни з тим, щоб сказали: люди добрі, проведіть розслідування технічне… Але зараз питання постає не тільки про експертизу тіла, а Й більш глибше – про проведення різноманітних слідчих дій щодо цієї справи. І особливо треба наголосити на необхідності експертизи записів розмов президента Кучми.

А ось як Микола Мельниченко в ексклюзивному інтерв’ю радіо "Свобода" коментує заяву заступника генерального прокурора України Баганця про те, що українська прокуратура не може взяти у Мельниченка свідчення на теренах Сполучених Штатів.

Микола Мельниченко: Ця заява абсурдна, бо, по-перше, я не є підозрюваним у справі Гонгадзе. Я звинувачений у своїй справі – перевищення службових повноважень. А у справі Гонгадзе я свідок, наскільки мені відомо. Є правова база, яка дозволяє допитати мене на території Сполучених Штатів Америки. І я готовий дати свідчення у цій конкретно справі та в інших".

Українська служба радіо "Свобода"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:22
Підсумок тижня: ціни на нафту зазнали найбільших втрат за останні три місяці
09:11
відео Учасників протесту проти закону про "іноагентів" у Тбілісі побили "тітушки"
09:09
футбол"Астон Вілла" поступилася "Олімпіакосу", "Фіорентина" перемогла "Брюгге": результати Ліги конференцій
08:54
Кулеба заявив про "позитивну динаміку" з Польщею після розмови з польським міністром
08:46
фото В окупованому Бердянську пролунав вибух і спалахнула пожежа − МВА
08:43
футболВизначився останній суперник збірної України на Олімпійських іграх-2024
08:26
Спецслужби Норвегії викрили масову роботу російських шпигунів і диверсантів
08:10
футбол"Баєр" продовжив безпрограшну серію, "Марсель" та "Аталанта" зіграли внічию: результати Ліги Європи
08:08
Британія виділятиме Україні 3 млрд фунтів військової підтримки щороку – глава МЗС
07:57
Сили оборони знешкодили 1 270 окупантів і 22 танки за добу
Усі новини...
Реклама: