Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фани Ющенка чи PR-акція його противників?

Понеділок, 3 грудня 2001, 14:49
З перших днів створення сайту фанів Ющенка на форумі цього контенту не втихали суперечки з приводу того, хто, власне, затіяв цю кампанію. Велика частина відвідувачів підозрювала творців сайту, як мінімум, в підступності, і на те були свої причини.

По-перше, сайт виконаний дещо непрофесійно, що, проте, можна пробачити, якщо за ним стоять дійсно фани-самоучки, а не професіонали-піарщики. З іншого боку, створення саме такого "слабенького сайту" і його вихід в світ в недоопрацьованому вигляді, чого ніколи не дозволить жоден поважаючий себе веб-майстер, навмисне створює враження про "непрофесіоналізм".

По-друге, сайт Ющенка виходить російською (жах!!) мовою. Складно уявити собі середньостатистичного симпатика Ющенка, який посмів би писати про нього "москальскою мовою".

Деякі конкурси фанів викликають змішані почуття, наприклад, оголошений 29 листопада "Тоталізатор". Необхідно було назвати "п'ятірку прохідних кандидатів за списком блоку Віктора Ющенка "Наша Україна"

"Серед варіантів, які вже надійшли від учасників, найцікавішим виявився наступний:
1. Віктор Андрійович Ющенко,
2. Віктор Ющенко,
3. Ющенко В.А.,
4. Ющенко В.,
5. Ющенко."


Погодьтеся, що такий жарт межує з погано прихованим знущанням… Хоча, можливо, в нас не вистачає почуття гумору для сприйняття цього жарту.

Ось лише деякі з постів форуму даного сайту - частину з них ви вже не знайдете на самому форумі…

Зайдите на www.yuSHchenko.com
Заметили разницу в названии?
Сайт не готов по техническим причинам.
(THE SITE IS UNDER CONSTRUCTION)
Это также означает ляп создателей этого сайта -
ведь в латинской записи имя Ющенко пишется как yuSHchenko.
У меня складывается впечатление, что один из сайтов - этот
либо тот - контролируется ФЭПом.


До речі, є такий сайт www.yuSHenko.com - так ось там написано ні мало, ні багато, що це сайт майбутнього президента, контент відсутній при наявності маленької фотографії Віктора Андрійовича на єдиній першій сторіночці сайту.

У самого Віктора Андрійовича на візитці вказана інша адреса - http://yuschenko.org.ua, який поки що не працює. Кажуть, в штабі руки не доходять зробити все по-людськи. Пріоритети інші.

Ну, повернемося до сайту, що вивчається нами, адмін якого жодного разу не відгукнувся на репліки відвідувачів. І це викликає в них великі підозри…

АВТОРИ САЙТУ НЕ ВІДПОВІДАЮТЬ НА ЗАПИТИ ПРО
ТИХ, НА ЧИЇ КОШТИ ЦЕ ВСЕ РОБИТЬСЯ. ВВАЖАЮ, ЩО ФАНКЛУБ - ПРОЕКТ ПАВЛОВСЬКОГО!!!! БРАВО РОСІЙСЬКИМ ТЕХНОЛОГАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

СКОРЕЕ ВСЕГО, И ЭТОТ САЙТ, И ТОТ КОНТРОЛИРУЕТСЯ ФЭПОМ... ПО КРАЙНЕЙ МЕРЕ АВТОРЫ ЭТОГО САЙТА ЕЩЕ НИКАК НЕ ПРОКОММЕНТИРОВАЛИ ДИСКУССИЮ ПО ПОВОДУ ПОДКОНТРОЛЬНОСТИ ФЭПу И ФИНАНСОВЫХ ИСТОЧНИКОВ..
.

Ще один мотив для підозр - агресивна рекламна кампанія - банери фанів у перші ж дні роботи сайту заполонили всю мережу! За підрахунками деяких товаришів, це обійшлося його творцям в добру копієчку.

НУ не может иметь к этому отношение... тут бы все было в желто-синих тонах и с портретами, и точно на украинском языке. ОТВЕТ ОДИН: ЭТО РАБОТА ПРОТИВНИКОВ ЮЩЕНКО... СКОРЕЕ ВСЕГО, ЭТО ФЭП!

Да суть не в том, ведь Майдан не рекламируется в сети, там затраты - практически нулевые, а здесь бюджет, по моим подсчетам, (если эти парни не лоханулись с зарплатами) около 1,5 штук на зарплаты, 700 баксов на офис, и штук 10 - на рекламу в Интернете... Вот и посчитай...

Суть в том, что простой человек просто так такие деньги не потратит.
Поэтому сайт контролируется извне.
Варианта 2:

1.К созданию сайта причастна НУ

2.Все это дело рук ФЭП


Ну не будьте такими примітивними.
Реальна вартість лише банерної реклами склала мінімум 200-400 доларів на день. Розробка, хостінг, команда, яка підтримує це все (пишуть провокаційні меседжі).
Якщо б хтось і справді був з прибічників Ющенка, то він би про це так і заявив: я такий-то і такий-то, підтримую Ющенка.
Такі справи.


Адмін, як і раніше, мовчав…

Единственное, что остается сделать - спросить НУ, имеют ли они к этому какое-либо отношение.
То, что админы молчат, подозрительно.


Забавная подстава - я чуть было не повелся :) А вообще, сайт полезный, и вот почему:

1) - Вроде, это первый пример т.н. черного пиара в интернете (бумажные агитки-двойники многие видели) - теперь будет своего рода прививка от подобных сайтов.
2) - Возможно, этот сайт будет катализатором для нормальных людей (действительных сторонников Ющенко), чтобы создать свой сайт или участвовать в информационном наполнении какого-нибудь официального партийного, про-Ющенковского.
3) - Если сайт не умрет (слишком дешево он выглядит: мало информации, статей, разделы не работают и т.п. - в отличии от подобных предвыборных у русских), то это может быть своеобразной консультацией: социологической, психоаналитической, политической (бесплатной!) для настоящих сторонников пана экс-премьера - читай, делай выводы и действуй наоборот!

А Ющенко, в целом, неплохой парень, к тому же художник!
Будет жаль, если он ничему не научится, и из него ничего не выйдет...


Не знаю, сколько этот сайт имеет общего с Ющенко,
но если их появится 2, придется выбирать, который подлинный.
(Хотя, не исключено что оба сайта создали противники Ющенко).


ПОХОЖЕ, ВСЕ СХОДИТСЯ.... И САЙТ ТАКИ СДЕЛАН ДЛЯ ПОДРЫВА РЕЙТИНГА....

Реклама сайту www.yuschenko.com сьогодні крутилась на більшості українських банерних мереж. Зокрема:
http://www.sle.com.ua
http://www.netvertising.com.ua
http://www.echo.com.ua/
http://abn.com.ua/
http://banner.topping.com.ua/
можливо, деякі інші так само брали участь.

Я розумію, що з великим ступенем ймовірності, на цей форум заходять люди, які працюють в цих банерних мережах, і вони точно знають, хто платив за банери. А банерів запустили ну ДУЖЕ БАГАТО - 100-200 тис. штук. Напишіть у форум, хто проплатив, чи від чийого імені. Чи може готівкою платили? Га?

І ще,
сайт зареєстровано на ім'я
Kislinskiy, Andrey b_cat@pisem.net
Dmitrovskaya 13a
Kiev, KV 01054
UA
+380 44 5693139
Хтось знає цього пана?


УП кілька разів намагалася додзвонитися по цьому телефону. Перший раз нам повезло - сонний голос відповів на дзвінок. Однак, як пізніше за з'ясувалося, це був охоронник якоїсь фірми. Він не зізнався, що саме охороняє : "Телефонуйте вдень - самі дізнаєтеся, чий це офіс. Ви хіба не бачите, яка година?". На годиннику була всього-навсього 19 година. Так, подумалося нам, фани з 9 до 17 не працюють…

Подальші наші спроби додзвонитися по цьому телефону ні до чого не привели – слухавку ніхто не брав.

Однак, знайшовся товариш, який все знає:

До речі, зверніть увагу на те, що більшість негативних постінгів про Ющенка, які, звичайно, пишуться російською мовою (москвичі ж бо не знають української :]) - написані досить змістовно, з елементами аргументації, складаються ці постінги, як правило, не менше ніж з 3-4 речень. А це не харатерно для форумів. У форумах люди пишуть мало, але часто.

Звертаю увагу ще на один факт, - більшість постінгів є дуже негативними по відношенню до Ющенка. Що, знову ж таки, просто нереально. Загалом, в середньому по державі рівень підтримки Ющенка вищий, ніж негатив до нього. В інтернеті, зважаючи на те, що інтелектуальний та освітній рівень людей тут вищий - підтримка Ющенка набагато вища, а негатив набагато менший.

Цей факт, знову ж таки, підтверджує те, що є якась група людей, які цілеспрямовано виливають бруд на Ющенка. З цією метою й було створено сайт.


І ще. Тут хтось говорив про сайт Майдан. Різниця між цими двома сайтами просто колосальна:

1. Майдан на початку свого існування не викидав такої купи грошей на банерну рекламу

2. У Майдана ніколи не було такого ШИКАРНОГО хостінгу. Ющенко.Ком - вантажиться просто СУПЕР.

3. Для банерної реклами Майдану використовували банери, зароблені під час прокрутки чужих банерів на сторінках Майдану. А Ющенко.Ком не крутить чужих банерів - отже бабок в них аж ЗАНАДТО.

4. Кількість симпатиків Ющенка на МАЙДАНІ в кілька разів перевищує кількість антипатиків.

Такі справи,
тримайтеся, друзі, надходять важкі часи.
Вічно ваш,
МОБУТУ


У решті - решт з'ясувалося, що

А сайт-бо створений штабом!!! Ось що видає whois.net:
Registrar: TUCOWS, INC.
Organization: Yuriy Vasilenko
address: Dmitrovskaya
Kiev, KV 01054 UA
Admin contact: Vasilenko, Yuriy
email: ukraina@ukr.net
phone: +380 44 777 77 77
fax:
Tech contact: Vasilenko, Yuriy
email: ukraina@ukr.net
phone: +380 44 777 77 77
fax:


И вот почему:
Где вы видели, чтобы на сайтах Павловского форумы были?
Посмотрите внимательно на www.strana.ru, www.ukraine.ru - там нет какой-либо feedback (обратной связи). Все подается только для того, чтобы люди "хавали" помои без права высказать свое мнение о сайте. Здесь же сеть-форум и это большая ошибка создателей сайта и его заказчиков, кто бы они ни были.


На форумі знайшовся якийсь Чукча-читач, який уважно читає новини. Цій уважній людині вдалося відстежити цікаву особливість написання новин на сайті фанів Ющенка.

Вы заметили, сначала появляется новость, сляпанная кое-как (видимо, пока старший по палате курит либо пьет кофе), потом старший закономерно возвращается, дает дежурному по тумбочке по голове, и новость меняется.
Появляется броский заголовок, смещаются акценты, порой неузнаваемо меняется содержание и смысл.
Считаю подобную практику приколом.

Я имел ввиду, что новости формируются и оформляются крайне тенденциозно по отношению к В.Ющенко, но, повидимому, квалифицированных сотрудников на сайте - ровно один, а дежурить нужно все время, поэтому прорываются иногда новостишки не столь злобные, как хотелось бы авторам, после чего их сразу же модифицируют.

Последний пример - новость "Блок "За единую Украину!" станет партией. После выборов" некоторое время поначалу (минут 10, кажется) был новостью о том, что Партия Регионов будет создавать Антикоррупционный комитет. Содержался язвительный комментарий по поводу высказываний Г.Самофалова (как зам. Н.Азарова по партии, так и руководитель некоего получастного Фонда "Профессионал, через который ГНАУ реализует конфискат).

Г.Самофалов (по версии новости №1) не совсем элегантно высказался о том, что они найдут источники для финансирования региональных СМИ, а админы протормозили, воссоздали это, да еще и поязвили насчет возможностей "находить" у Азарова.
Сейчас, конечно, в новости вполне лояльная благодать и патриотичные шутки "про ишаков".

Видимо, старший вернулся и волевым решением ликвидировал малейшую возможность конфликта с налоговиками.
Но это первый попавшийся пример, а все перечислять и объяснять просто лень.
Привет.


На жаль, дістатися до вулиці Дмитрівської співробітникам УП не дозволив час. Але після досить тривалих пошуків істини в штабі Ющенка вдалося дізнатися про наступне - штабісти до сайту жодного відношення не мають. Така версія голови прес-служби штабу "НУ" Ігоря Колесника. Проте, в штабі про сайт знають, регулярно його читають, і не бачать ніякої загрози іміджу Ющенка в його існуванні.

І, наостанок, - для справжніх фанів Ющенка:

"Витька не трожь!"(Студенческий)

Витька НЕ ТРОЖЬ!
Он наш чувак!
МОЖЕТ и РЕЙТИНГ ОБОРВАТЬ!
Пускай предвыборная дрожь
Трясет других. Не нам ли знать,
Кто мог помои пустых слов
С трибуны Рады разливать?
И каждый день сесійній залі
За пачку баксов пургу гнать?
Кто мог поганым олигархам
Продать предвыборный свой блок?
Кто мог и как? Да кто угодно!
НО ТОЛЬКО ВОТ НЕ НАШ ВИТЕК !


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування