Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пустовойтенко підтримує Ахметова

П'ятниця, 7 грудня 2001, 16:54
Колишній президент Федерації футболу України Валерій Пустовойтенко вважає, що думку Ріната Ахметова, яку він висловив в інтерв’ю журналістам, підтримали б більшість президентів українських клубів, проте вони бояться заявити про це вголос. Також, на його думку, кризу у вітчизняному футболі можливо вирішити тільки шляхом втручання державних органів влади.

"Футбол - це не просто популярний вид спорту в Україні. Це - складова частина культурного життя суспільства, це соціальне явище", - заявив він, коментуючи підсумки футбольного сезону 2000-2001-років.

Проте, що саме протистояння Суркіса та Ахметова, це продовження саме невизначеності та безладдя в українському футболі вже ніхто й не сумнівається.

Так В.Пустовойтенко звернувся до віце-прем'єра Володимира Семиноженка з пропозицією взяти під особистий контроль ситуацію у "головному виді спорту" і на урядовому рівні розглянути план заходів щодо виведення українського футболу з кризового стану.

Він також нагадав, що в червні 1997 року Кабінет міністрів ухвалив постанову "Про цільову комплексну програму розвитку футболу в Україні на 1997-2002 роки". Це був перший документ про розвиток футболу, прийнятий на урядовому рівні.

Стосовно скандалу, який вже охрестили "Ахметов проти Суркіса-старшого" Пустовойтенко висловив наступну думку:

"Давайте будемо відвертими: український футбол фактично був монополізований групою осіб. І мені здається, те, про що відкрито говорив президент ФК "Шахтар" Рінат Ахметов в своєму інтерв'ю журналістам, а саме - хто і як управляє українським футболом, не тільки приватна думка однієї людини. Під його словами, впевнений, підписався б багато хто з президентів українських футбольних клубів. Але більшість з них побоюється сказати про це вголос. І це також характерна риса стану нашого футбольного господарства, коли відсутній вільний обмін думками, відсутня дискусія", - говориться в коментарі колишнього президента ФФУ.

Нагадаємо, що в своїх останніх інтерв’ю президент ФК "Шахтар" Рінат Ахметов, наполегливо закликав піти Григорія Суркіса у відставку з посади президента ФФУ, окрім того він звинуватив Суркіса і в провалі збірної України в матчах до ЧС-2002 року.

Суркіс же, в свою чергу, на випади Ахметова, відреагував тим що не пішов у відставку, а також зауважив, що не коментуватиме звинувачення Ахметова через те, що його совість нічим не заплямована...

На думку Ахметова, український футбол не буде розвиватися до тих пір, поки на посаді президента головного футбольного органу країни знаходитиметься Григорій Суркіс. Ось такий виходить тупик.

Відзначимо, що це вже друга критична заява, яку Пустовойтенко направив проти Григорія Суркіса, який змінив його на посаді президента ФФУ в минулому році. Після матчів з Уельсом та Норвегією, який українська збірна звела внічию і втратила дорогоцінні очки в боротьбі за вихід з групи, Пустовойтенко заявив, що деяким керівникам українського футболу, потрібно більш приділяти уваги збірній, а не політиці та іншим справам.

За інформацією "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...