Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Помста за брата - 2" закінчилася перемогою Кличка

Неділя, 9 грудня 2001, 12:29
Віталій Кличко в поєдинку за звання Інтерконтинентального чемпіона за версією WBA, в 11-му раунді технічним нокаутом переміг американця Росса Пьюрітті, і тим самим здійснив "Помсту за брата -2", покаравши Пьюрітті за перемогу над Володимиром три роки назад.

Бій проходив в німецькому місті Оберхаузен при переповненому 12-тисячному залі вболівальників, більшість яких були, більш за все, вихідцями з колишнього радянського Союзу, через те, що скандування "Віталій! Віталій" були без акценту, а викрики з трибун: "Мочи його, та бий в корпус" і зовсім з слов'янського лексикону.

 
 
Попри все, ще одним представником Києва на далекій німецькій землі був мер столиці України Олександр Омельченко, який, мов талісман, супроводжує братів Кличків на всіх поєдинках.

Перед поєдинком же Віталія, який був основним цього вечора на арені Оберхаузена, був бій ще одного вихідця з України, Олександра Дмитренка, який народився в Євпаторії. І як і в випадку з Віталієм, переміг також наш колишній співвітчизник, який виступав за Росію на любительському рингу. Найцікавіше те, що Олександру лише 19 років, і виступає він також в суперважкій вазі. А першу перемогу на професійній кар’єрі він отримав над американцем Маркусом Джонсом, який не зумів на рівних протистояти Дмитренку, і в четвертому раунді на ринг було викинуто білий рушник, який і зафіксував перемогу юного боксера чи то з України, чи то з Росії.

Сам же поєдинок Віталія та Пьюрітті викликав величезний інтерес у місцевої публіки, і не тому, що це був саме бій за пояс Інтерконтинентального чемпіона, а тому, що він вже давно носив назву "Помста за брата -2". Саме три роки тому в Києві Пьюрітті завдав першої поразки Володимиру в його професійній кар’єрі.

 
 
Трохи пізніше сам Володимир поквитався за свого брата, який переміг вже кривдника Віталія - Кріса Бьорда.

Віталій в суботу 8 грудня також не залишився в боргу і переміг Пьюрітті.

Як і очікувалося, Росс бій проводив в пасивній боротьбі, намагаючись відібрати в Віталія більше сил, як це сталося в Києві з Володимиром, і дотягти до останніх раундів. Проте тактика Кличка-старшого була обрана правильна, і удари з дальньої відстані прямим джебом лівою та боковим правою, почали робити свою "чорну справу" вже з першого раунду, і в жодному з поведених раундів Кличко-старший не дав приводу щодо сумніву, хто ж домінує в поєдинку.

Проте до восьмого раунду обидва боксери, особливо американець, не вели якоїсь надто агресивної боротьби на рингу, не часто обмінюючись ударами, але вже саме з цього раунду було помітно, в кого більше залишилося сил, і хто вийде переможцем з цього двобою, якщо не станеться чогось надзвичайного.

Надзвичайного не сталося, а ось для Віталія бій закінчився не так, як цього б хотілося. Після серії ударів в 11-му раунді в Пьюрітті виявилася розсічена брова, і рефері поєдинку після повторного огляду припинив бій, віддавши перемогу технічним нокаутом українцю.

 
 
Єдине розчарування – це те, що Пьюрітті не був переможений нокаутом, більш того, американець, якого називали легкою жертвою для Віталія, продемонстрував стійкість, але відзначимо що для вчорашнього суперника українця витривалість - це одна з його характерних рис. Ще жодного разу Пьюрітті не програв бій справжнім нокаутом.

Після поєдинку Віталій зазначив, що коли Володимир переміг Бьорда, він присвятив свою перемогу брату, нині ж, за словами Кличка-старшого, він переміг також заради брата, і вони квити з Володимиром. Також Віталій додав: "На даний момент всі мої думки про поєдинок чи з Тайсоном, чи з Льюїсом. Я також знаю, що Володимир і я досягнемо своєї кінцевої мети - станемо чемпіонами світу за різними версіями."

Промоутер братів Кличків, Клаус Пітер Коль, був не менш задоволеним: "До цих пір ми вирішили всі завдання які мали вирішити. Ми працювали тяжко, щоб отримати позиції, які в нас є нині. Зараз ми маємо чимало варіантів. Чи Віталій чи Володимир будуть битися проти Тайсона чи Льюїса"

Володимир після перемоги брата над своїм кривдником, був, напевне, найбільш задоволеним: "Я ніколи не бачив такого чудового боксу мого брата з дальньої відстані. Я дуже задоволений його виконанням".

Менеджер переможеного Пьюрітті, Сіан Ківенс, відзначив наступне: "Кличко має важкий удар. Він чудово діє на дальній дистанції та добре бачить ринг. З ним важко боксувати."

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:50
За добу відбулося 94 бойових зіткнення: найактивніший ворог на Авдіївському напрямку 
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
Усі новини...