Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК: МЕДВЕДЧУК, ПОЗДОРОВЛЯЮЧИ КРАЇНУ З НОВИМ РОКОМ, ЗАЙМАЄТЬСЯ "ПРИХОВАНОЮ АГІТАЦІЄЮ"

Неділя, 6 січня 2002, 17:49
Голова Центральної виборчої комісії України Михайло Рябець нагадує, що до 9 лютого заборонено ведення передвиборної агітації, в тому числі в ЗМІ, а також поширення друкованих передвиборчих матеріалів. Про це він заявив на прес-конференції у неділю в Києві.

Зокрема, Рябець зазначив, що до ЦВК надходить інформація про масові випадки поширення друкованих агітаційних матеріалів серед виборців "ніби в інтересах партій, які ні сном, ні духом про це не відають".

Глава ЦВК зазначив, що на цих матеріалах немає інформації про виготівників продукції.

У зв'язку з цим він закликав керівників поліграфічних комбінатів до суворого виконання вимог виборчого законодавства, "щоб не доводилося звертатися до правоохоронних органів і застосовувати заходи по притягненню до відповідальності".

Рябець назвав "прихованою агітацією" демонстрацію на ряді телеканалів роликів з новорічним поздоровленням лідера однієї з політичних партій. (Єдиний партійний лідер, який досі поздоровляє Україну з Новим роком – голова СДПУ(О) Віктор Медведчук –
примітка УП.)

Як повідомлялося, згідно із законодавством, будь-яка передвиборна агітація в ЗМІ заборонена протягом 40 днів після офіційного оголошення виборчого процесу.

За 50 днів до виборів, з 9 лютого, буде дозволено ведення передвиборної агітації, яка повинна завершитися 29 березня в 24.00.

Процес висунення кандидатів в депутати як за партійними списками в багатомандатному загальнодержавному окрузі, так і в одномандатних округах почнеться 5 січня і продовжиться до 24 січня.

***

На прес-конференції у неділю Рябець також повідомив, що Міністерство фінансів України затвердило форму декларації про прибутки і майно кандидатів в депутати і членів їх сімей, а також роз'яснення щодо їх заповнення. Про це повідомив на прес-конференції в неділю у Києві голова ЦВК Михайло Рябець.

Він також нагадав, що з 5 січня, згідно із законодавством, почалося висунення кандидатів в депутати. Коментуючи з'їзди політичних об'єднань (КПУ і БЮТі), які відбулися напередодні, голова ЦВК зазначив, що на оформлення документів для подачі до Центрвиборчкому потрібний деякий час.

Зі слів Рябця, "вже вирішено" питання відкриття спеціального рахунку Центральної виборчої комісії для внесення грошової застави політичними партіями і блоками, які будуть брати участь в парламентських виборах у багатомандатному загальнодержавному окрузі.

Крім того, в регіонах будуть відкриті рахунки в органах Державного казначейства за місцем знаходження окружкомів для внесення грошової застави кандидатами в депутати, які будуть балотуватися в одномандатних округах.

Глава ЦВК нагадав, що кошти, внесені у вигляді застави політичними партіями або виборчими блоками, а також кандидатами в депутати в одномандатних округах, не повертаються їм у разі програшу на виборах і підлягають зарахуванню до держбюджету.

Як повідомлялося раніше, згідно із законом "Про вибори народних депутатів України", збір підписів на підтримку партій або кандидатів в депутати в одномандатних округах замінений грошовою заставою. Для партій застава становить 255 тис. грн. (15 тис. неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян), для кандидатів-"одномандатників" - 1020 грн. (60 неоподатковуваних мінімумів прибутків).

Вибори в український парламент відбудуться 31 березня 2002 року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування