Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Версія про причетність Омельченка до справи "1+1" - наклеп

Середа, 6 лютого 2002, 10:10
Коментуючи оприлюднену генеральним продюсером телеканалу "Студія "1+1" Олександром Роднянським версію про вплив з боку Київського міського голови Олександра Омельченка на рішення Господарського суду м.Києва про позбавлення каналу "1+1" ліцензії на мовлення , прес-секретар Омельченка Василь Метерчук заявив, що вбачає у цьому "ніщо інше, як брутальний наклеп на Київського міського голову -посадову особу, обрану переважною більшістю жителів столиці".

Він наголосив: "Більше того, твердження генерального продюсера кидає тінь на судову гілку влади, оскільки Господарський суд м.Києва, як і суди інших рівнів, є структурою незалежною".

Керівництво телекомпанії "Студія "1+1" вважає, що рішення Київського Господарчого суду про позбавлення каналу ліцензії на право мовлення є однозначно замовленим і прийнятим під впливом Київського міського голови Олександра Омельченка. Про це заявив генеральний продюсер каналу "1+1" Олександр Роднянський.

Він пояснив втручання у рішення суду Омельченка тим, що його переконали вплинути на телеканал напередодні виборів, повідомляє UNIAN.

Проте співробітник Європейського інституту засобів масової інформації Джиліан Маккормак погоджується, що, на перший погляд, ця справа видається суперечкою навколо ліцензії, хоча й досить незвичною з точки зору європейських стандартів.

Її, однак, можна зрозуміти, якщо взяти до уваги український контекст, де багато компаній претендують на одну частоту. Цю ситуацію можна також розглядати як конфлікт продюсера телеканалу з одним з колишніх ділових партнерів. Однак, як наголошує Джиліан Маккормак, це лише на перший погляд:

"Я особисто маю сумнів стосовно обох цих версій. Здається, телекомпанія, яка подала позов до суду, зараз робить спробу відкласти прийняття остаточного рішення.

Це вказує на те, що Рабінович попри свої ствердження все ж таки хотів би уникнути обвинувачень у політичному характері його дій, які негативно впливають на свободу слова в Україні напередодні парламентських виборів.

Я хотіла б наголосити, що в будь-якому разі шкоди може буде завдано, і це ганьба, тому що, незважаючи на можливі порушення, "Студія 1+1" - це хороше, професійне джерело інформації, яке важливо мати саме під час виборів.

На мій погляд, ситуація навколо цієї справи надто складна, щоб кваліфікувати її тільки як обмеження свободи слова. Однак близькість виборів і особи, причетні до цього конфлікту, примушують мене припустити, що ця справа має і політичний аспект", повідомляє "Дойче Велле".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування