Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Потебенько: "Будьте пильними! Лазаренкiв не стало менше!"

Вівторок, 5 березня 2002, 13:44
З одноденною iнспекцiйною поїздкою на Львiвщинi перебував Генеральний прокурор України Михайло Потебенько. Вiн ознайомився iз дiяльнiстю мiсцевих органiв прокуратури та станом боротьби iз органiзованою злочиннiстю та корупцiєю.

Наприкiнцi вiзиту, пiд час розширеної колегiї прокуратури Львiвської областi за участю представникiв усiх силових структур регiону, Потебенько визнав, що загалом задоволений дiяльнiстю обласного прокурора Ринажевського. А от щодо роботи його пiдлеглих, то її генпрокурор оцiнив не так позитивно. Усi наведенi йому статистичнi данi про зниження рiвня злочинностi, Потебенько потрактував не як ознаку утвердження в областi Закону, а як свiдчення зниження ефективностi роботи правоохоронцiв.

За минулий рiк в областi не викрито жодного фiктивного пiдприємства, виявлено лише два факти ухиляння вiд сплати податкiв та п'ять фактiв викриття незаконних валютних рахункiв за межами держави. А це, як сказав генпрокурор, навряд чи свiдчить про те, що нашi люди стали чеснiшими i свiдомiшими, просто справжнiх злодiїв, так званих лазаренкiв, нiхто не шукає.

Пiсля цих слiв, мабуть, не в одного правоохоронця вiдразу ж з'явилися аналогiї iз аналогiчним твердженням Сталiна середини 1930-х. Тодi "батько народiв" був свято переконаний, що чим переможнiшим буде поступ соцiалiзму, тим бiльше лютуватимуть його вороги, а значить каральна система повинна все бiльше i бiльше їх (ворогiв) викривати.

Очевидно, старий вишкiл дався взнаки й Потебеньку, який заявив: якщо прокурори й далi лiберально ставитимуться до порушникiв законодавства, їх просто звiльнятимуть з органiв.

Потебенько також зазначив, що поки що не має переконливих фактiв використання адмiнiстративного ресурсу у передвиборчiй кампанiї. "Дайте менi такi факти i я обiцяю все перевiрити i вiдповiдним чином прореагувати", - заявив генпрокурор.

Що ж до його власної участi у виборах за списком Компартiї, то Потебенько попросив не розглядати це як щось особливе. А недавнiй факт закидування однопартійця Симоненка яйцями пiд час передвиборчої зустрiчi у Трускавцi Потебенько назвав "хулiганством" i пообiцяв покарати винних.

Не обiйшов увагою генпрокурор й результатiв експертизи плiвок Мельниченка американською фiрмою "Бек-Тек" та її правових наслiдкiв для вищого керiвництва України. "Ми провели власне розслiдування щодо причетностi деяких керiвникiв держави до вбивства Гонгадзе i виявили, що цi особи не мають до нього жодного вiдношення", - сказав Потебенько.



NB. Про всі подробиці передвиборчого туру Юлії Тимошенко, про те, як скидали Грача, замість кого показують Бродського, хто протидіє Ющенку, скільки журналістів йдуть у парламент, під яку музику виходить до виборців Кучма, про списки майбутніх депутатів, хто назвав Кучму г...вном, про все це читайте у новому розділі "Української правди" ВИБОРИ 2002

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: