Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" не збирається об'єднуватися з "ЗаєдУ"

Середа, 10 квітня 2002, 13:39
Представники блоку "Наша Україна" вважають неможливим створення парламентської більшості на основі фракцій блоків "За єдину Україну" і "Наша Україна". На прес-конференції у середу народний депутат, представник блоку "Наша Україна" Валерій Асадчев заявив, що між двома блоками є "дуже серйозні антагонізми".

Зокрема, блок "Наша Україна" виступає за те, щоб Україна просувалася і далі шляхом становлення демократичної держави, а блок "За єдину Україну" домагається "консервування авторитарного режиму".

Разом з тим у блоку "За єдину Україну" "немає єдиного ідеологічного стрижня, і це буде вагомим аргументом" при веденні переговорів про створення дієздатного парламенту, підкреслив він.

Асадчев заявив, що для того, щоб парламент був дієздатним блок "Наша Україна" буде вести переговори зі всіма фракціями, у тому числі блоку Юлії Тимошенко і Соцпартії.

Лідер київської організації блоку "Наша Україна" Володимир Бондаренко вважає штучним питання про створення парламентської більшості, оскільки на відміну від європейських країн законодавство України не передбачає формування уряду парламентською більшістю.

"Нас штучно втягують в якусь більшість, заявляючи, що парламент без цієї більшості існувати не може", - сказав він. Бондаренко зазначив, що згідно з практикою, яка склалася протягом останніх років, з кожного питання у Верховній Раді складається своя ситуативна більшість.

Він заявив, що фракція "Нашої України" буде нараховувати від 112 до 115 депутатів. "Ми будемо боротися всіма силами, щоб зберегти фракцію монолітною, й підставою для цього є проблема майбутніх президентських виборів, які відбудуться вже через 2 роки", - сказав Бондаренко, додавши, що у політичних сил "є усвідомлення того, що необхідно йти до виборів вже з сьогоднішнього дня".

Він підкреслив, що президентські вибори є чисто партійними виборами, і блоки "За єдину Україну" і "Наша Україна" виступлять кожний зі своїм кандидатом.

Чергові президентські вибори в Україні намічені на 2004 рік.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування