Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Єдність" вимагає перерахувати голоси. А причиною провалу називає "єду"

Середа, 3 квітня 2002, 14:14
Виборчий блок "Єдність" наполягає на публічному перерахунку голосів виборців у всіх багатомандатних та одномандатних округах України.

Про це йдеться у переданій агентству УНІАН політичній заяві, прийнятій 2 квітня на засіданні політради виборчого блоку "Єдність".

Як сказано у заяві, під час виборів до Верховної Ради України "мала місце спланована кампанія олігархічних кланів і деяких можновладців, спрямована на дискредитацію окремих суб'єктів виборчого процесу, у тому числі блоку "Єдність". Представники блоку наголошують, що "фактично йдеться про масштабну інформаційно-психологічну війну проти "Єдності" та інших державницьких, патріотичних сил".

У заяві зазначається, що "певні політичні сили, грубо порушуючи Конституцію та виборче законодавство, зробили все можливе, щоб позбавити виборчий блок "Єдність" та цілий ряд інших політичних партій і блоків гарантованого права на виступи у центральних засобах масової інформації, чинили перешкоди проведенню передвиборчої агітації".

Серед перешкод у заяві названо, зокрема, неодноразове спалення у Чернівцях рекламних установок "Єдності", пошкодження в Сумах рекламної продукції, розбійницький напад в Київській області на агітаційний автобус "Єдності", зрив гастрольних виступів народної артистки України Ніни Матвієнко, яка входить до п'ятірки списку блоку.

Як наголошують автори заяви, у "підконтрольних олігархічним кланам та посадовцям ЗМІ було застосовано брудну технологію підміни понять шляхом оприлюднення в переддень виборів інформації щодо підписання протоколу про наміри стосовно подальшої співпраці "Єдності" із виборчим блоком "За єдину Україну!" у майбутній Верховній Раді".

"Через загальнонаціональне телебачення і радіо цей протокол був виданий за об'єднання двох виборчих блоків, незважаючи на те, що таке рішення належить до повноважень з'їзду". Члени політради блоку "Єдність" заявляють, що у зв'язку з таким тлумаченням події "значну частину прихильників "Єдності" було введено в оману, що суттєво погіршило наші результати виборів до парламенту. В Києві, де ці чинники не спрацювали в повному обсязі, "Єдність" підтримали понад 12% виборців".

"У день виборів спостерігалося різке збільшення кількості виборців за рахунок осіб, які організовано прибули з інших областей з відкріплювальними посвідченнями, що суттєво впливало на результати виборів", - йдеться у заяві.

Також представники блоку зазначають, що, зокрема, під час проведення виборів "певні посадовці Одеської області наполягали на відкликанні з дільниць спостерігачів від блоку "Єдність", що є грубим порушенням конституційних прав і свобод та ст.59 Закону "Про вибори народних депутатів України".

Члени "Єдності" також наголошують на тому, що партії блоку продовжують діяльність в усіх регіонах України, відстоюючи інтереси місцевого самоврядування і територіальних громад, їх право на комунальну власність, землю та фінанси, допомагатимуть інвентаризації державного, комунального і приватного майна для його ефективного використання в інтересах народу. "Наша партія обстоює загальнодержавні і загальнолюдські цінності, сприятиме об'єднанню України на майбутніх президентських виборах", - говориться у заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування