Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент не хоче міняти Кінаха на Ющенка

Понеділок, 8 квітня 2002, 16:22
Президент України Леонід Кучма вважає, що уряд не може бути "розмінною монетою" у ході переговорів щодо формування більшості у Верховній Раді України нового скликання, повідомив у понеділок в Алма-Ати в інтерв'ю журналістам прем'єр-міністр України Анатолій Кінах.

"Уряд у цій ситуації є основним чинником стабільності і стабільного розвитку України", - повідомив Кінах, коментуючи на прохання агентства "Інтерфакс-Україна" підсумки своєї зустрічі з Кучмою 5 квітня у Криму.

"І тільки після того, як буде створена відповідна більшість, можна буде шукати більш оптимальні варіанти з точки зору посилення взаємодії виконавчої і законодавчої влади на підставі тих чи інших компромісних і кадрових рішень в уряді для посилення роботи і підвищення її ефективності, а також взаєморозуміння між парламентом і Кабінетом міністрів", - сказав він.

Прем'єр повідомив, що його зустріч з Кучмою була робочою. На ній обговорювалися результати виборів у парламент, а також деякі пріоритетні завдання діяльності уряду на нинішньому етапі.

За словами Кінаха, президент зазначив, що головною задачею на нинішньому етапі є збереження і закріплення політичної стабільності в державі, а також формування необхідних умов для конструктивної професійної співпраці законодавчої і виконавчої влади.

Для цього необхідно створити парламентську більшість, яка б формувалася не на короткострокових цілях при розподілі парламентських або урядових посад, а навколо тих пріоритетів, які будуть визначати стабільний розвиток України і закріплювати всі ті, що є складовими цивільного суспільства.

Виходячи з цього Кінах зазначив, що у парламенті буде сформована єдина фракція на основі блоку "За єдину Україну". "Ми готові і будемо вести переговори з всіма членами Верховної Ради - і з лівими, і з правими - і шукати ті пріоритети, які визначають, передусім, загальнодержавні і загальнонаціональні інтереси, навколо яких треба об'єднувати зусилля, незалежно від політичного кольору складових Верховної Ради", - відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування