Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Результати виборів у 191-му одномандатному окрузі відмінили

Вівторок, 9 квітня 2002, 13:11
Центрвиборчком України у понеділок, розглянувши 24 скарг, не знайшов підстав для визнання виборів недійсними в жодному з фігуруючих у них одномандатних округів.

Разом з тим ЦВК відмінила рішення окружкому №191 (Хмельницька область) про результати виборів у цьому окрузі і зобов'язав комісію розглянути протоколи ряду дільничих комісій, наданих кандидатами у депутати, які містять розбіжності з протоколами, поданих окружкомом у ЦВК.

Як повідомила член Центрвиборчкому Марина Ставнійчук, у ЦВК надійшли скарги від 8 кандидатів з 10, які балотувалися у цьому окрузі, а також від 9 з 18 членів окружної комісії. Мова в них йде про порушення, які були допущені при підрахунку голосів.

Ставнійчук відзначила, що істотних розбіжностей між даними протоколів дільничих комісій, наданих кандидатами і поданих у ЦВК, немає. При цьому Адам Чікал, який переміг у цьому окрузі, набрав 42 831 голос, а наступний за ним кандидат значно менше - 24 279.

ЦВК зобов'язав розглянути скарги до 12 квітня і ухвалити рішення про результати виборів у цьому окрузі. Крім того, матеріали, надані кандидатами, будуть передані до правоохоронних органів.

Центрвиборчком також зобов'язав окружну виборчу комісію №195 (Черкаська область) розглянути заяву трьох кандидатів у цьому окрузі, до 11 квітня. Зокрема, кандидати Наталія Огородник, Сергій Розвадовській і Віктор Кондратенко у своїй заяві вказували на те, що при підведенні підсумків виборів були допущені грубі порушення - упаковки бюлетенів і протоколів ряду дільничих комісій були доставлені до окружком пошкодженими.

У цьому окрузі народним депутатом обрано Сергія Терещука, висунутий блоком "За єдину Україну!".

Крім того, ЦВК зобов'язав звірити протоколи ряду дільничих комісій одномандатного округу №198 (Черкаська область) за скаргою кандидата у депутати в цьому округу Мирослава Якибчука. В 198-му одномандатному окрузі депутатом обрано Ігоря Челомбітька (самовисунення).

Інші скарги Центрвиборчком залишив без рішення або без розгляду, оскільки наведені у них факти порушень або не були достатньо мотивовані, або оскаржені з порушенням термінів.

Інтерфакс-Україна-вибори

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування