Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко і Безсмертний домовляються про більшість, яку очолить Литвин

Вівторок, 9 квітня 2002, 17:24
Блок "За єдину Україну!" проводить переговори з блоком "Наша Україна" про можливість формування у майбутній Верховній Раді парламентської більшості, повідомив у вівторок лідер партії "Трудова Україна", яка входить у блок, Сергій Тігіпко.

За його словами, йому доручено вести переговори про можливу співпрацю у парламенті з блоком "Наша Україна" від імені лідерів 5 партій-учасниць блоку "За єдину Україну!".

Тігіпко повідомив, що у понеділок відбулася його перша зустріч з цих питань з політичним координатором блоку "Наша Україна" Романом Безсмертним, який уповноважений вести такі переговори від блоку "Наша Україна".

Разом з тим, Тігіпко відмовився говорити про результати бесіди, пославшись на взаємну домовленість з Безсмертним не розголошувати поки зміст переговорів.

Відповідаючи на питання про подальшу долю прем'єр-міністра Анатолія Кінаха після виборів, лідер партії висловив упевненість, що прем'єр повинен залишатися на своій посаді.

На його думку, говорячи про формування більшості, необхідно "говорити про більшість у парламенті і про коаліційний уряд".

Тігіпко відзначив, що учасники блоку вважають у даний момент необхідним "поки не чіпати уряд, ухвалити рішення щодо Верховної Ради, якщо потрібно, ухвалити рішення щодо тих міністрів, які можуть стати депутатами, щоб зберегти уряд як більш-менш стабільну силу, яка сьогодні працює".

Відповідаючи на питання, лідер партії висловив думку, що поки рано говорити про злагоджену кандидатуру від блоку на пост спікера парламенту. "Необхідно визначити конфігурацію більшості, оскільки можуть бути різні підходи, і необхідно вести переговори", відзначив він.

Але Тігіпко наголосив, що на його думку фракцію блоку "За єдину Україну" повинен очолити Литвин. "Логічно, щоб фракцію очолив Литвин", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи залишиться за його даними Литвин на посаді голови адміністрації президента чи має намір працювати у парламенті, Тігіпко нагадав слова Литвина, який заявляв про намір "залишитися депутатом і працювати у парламенті".

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
14:29
Кожний другий український стартап, що переїхав до Польщі, хоче повернутися - польський міністр
14:14
ЄС про кількох євродипломатів на "інавгурації" Путіна: це не підважує підтримку України
14:12
оновленоРосіяни вдарили по території освітньої установи в Харкові, серед постраждалих — діти
14:08
Cтала відома дата слухань у ЄСПЛ за великою справою щодо окупованого Донбасу
14:00
США розглядають заборону нових версій ChatGPT для Китаю - Reuters
13:59
Samsung, LG та Vestel працюють над єдиною системою для керування пристроями зі смартфона
13:53
Російський удар по Одесі 29 квітня: В лікарні помер ще один чоловік
13:50
"Нафтогаз" планує накопичити 13 мільярдів кубометрів газу до опалювального сезону
13:48
фото, відео, доповненоОкупанти вдарили по Запоріжжю: пошкодили критичну інфраструктуру, парк, транспорт
13:42
У четвер в Україні буде сухо, проте вночі прогнозують заморозки
Усі новини...
Реклама: