Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головний редактор "Свободи" ховається від міліції і від арешту

Вівторок, 9 квітня 2002, 18:01
Олег Ляшко, головний редактор газети "Свобода", вимушений переховуватися, побоюючись неправомірних дій з боку правоохоронних органів і незаконного арешту. Про це він заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" після того, як був допитаний у Печерській райпрокуратурі Києва.

За словами Ляшка, те, що відбувається з ним є "повним беззаконням". У вівторок вранці він був затриманий біля свого будинку працівниками міліції, які пред'явили йому рішення заступника начальника слідчого відділу Черкаської обласної прокуратури Бабенка про примусовий виклик на допит у Печерську райпрокуратуру Києва.

За інформацією газети "Свобода", у райпрокуратурі виконуючий обов'язки райпрокурора Юрій Ярошенко повідомив, що Черкаською облпрокуратурою 23 березня порушено кримінальну справу за фактом опору Ляшка і працівників видавництва "Республіка" працівникам правоохоронних органів при виконанні ними службових обов'язків, а також за фактом зловживання співробітниками "Республіки" службовим становищем.

Весь день 9 квітня у редакції газети "Свобода" відбувалося вилучення документів. Вилучені, зокрема, установчий договір, статутні документи редакції, договори на розповсюдження і друк газети, свідоцтво про реєстрацію "Свободи".

"Мотивом для порушення кримінальної справи став опублікований у №11 газети депутатський запит народних депутатів Григорія Омельченка, Анатолія Єрмака і Віктора Шишкіна, в якому повідомлялося про отримання генпрокурором України Михайлом Потебеньком хабаря у 600 тис. гривень від народного депутата України, колишнього помічника президента Олександра Волкова", - говориться у повідомленні, переданому з редакції газети.

Як повідомлялося, в ніч на 24 березня в села Піщане Золотоніського району Черкаської області автомобіль ГАЗ-53 черкаського видавництва "Республіка", який віз до Києва 107-тисячний наклад чергового номера "Свободи", зупинили дві міліцейські машини. Водія грузовика витягнули з машини, а наклад газети викинули в річку.

За словами Ляшка, після цього випадку тираж був надрукований повторно, проте працівники прокуратури і міліції вилучили й його. "Природно, ми чинили опір, - сказав Ляшко, - оскільки вилучення тиражу на підставі рішення, а не вироку суду, як це було у нашому випадку - незаконне".

На даний час з джерел у Генпрокуратурі і МВС Ляшку стало відомо, що "з Черкас приїхала спеціальна група" з тим, щоб арештувати його. "Сиди потім у Черкаському СІЗО і доводь свою невинність", - відзначив Ляшко, додавши, що "зараз справою займаються адвокати", а він "вимушений поки переховуватися".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування