Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко готується до отримання Нобелівської премії миру

Середа, 8 травня 2002, 13:03
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко виступила ініціатором створення Всеукраїнського народного комітету захисту людей від терору влади "Проти свавілля". Як заявила Тимошенко у середу на прес-конференції у Києві, метою такого комітету, є "політичний захист усіх людей, які зазнали знущань та тиску з боку влади".

Як ідеться у декларації про створення комітету, підписаній Тимошенко, "за роки незалежності Українська держава перетворилася на царство тотального безправ'я та репресій проти людини".

"З представників правоохоронних органів формуються каральні підрозділи для боротьби з людьми, які не погоджуються зі свавіллям влади, без усяких підстав, слідства та доказів щодня за грати кидають сотні невинних людей, десятки тисяч людей незаконно утримуються в ізоляторах тимчасового утримання в жахливих умовах", - ідеться у декларації.

Як заявила Тимошенко, після виборів до штабу її блоку надходить "сотні дзвінків про те, як податкові органи знищують комерційні структури, які підтримували "Нашу Україну", БЮТ і СПУ".

В рамках комітету "Проти свавілля" Тимошенко висловила готовність надавати послуги юристів. Також буде виділено 50 каналів цілодобового телефонного зв'язку, через які "скривджені владою" громадяни України можуть звернутися по допомогу.

На основі встановлених фактів порушення прав людини комітет сформує Єдиний Реєстр Фактів порушення прав та свобод людини і зробить все можливе для скасування незаконних рішень та встановлення справедливості, пообіцяла Тимошенко.

Крім того комітет "Проти свавілля" хоче сприяти "притягненню до відповідальності посадових осіб, винних у порушеннях" прав людини. Також комітет бере на себе зобов'язання проводити моніторинг фактів порушення прав та свобод людини і передавати ці факти до міжнародних правозахисних організацій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: