Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин все-таки бідкався Кучмі про "четвірку"

Понеділок, 3 червня 2002, 18:40
Президент України Леонід Кучма вважає необхідним реалізацію варіанту пропорційного розподілу комітетів Верховної Ради України, заявив постійний представник глави держави в парламенті Олександр Задорожний.

"Президент звернув увагу на необхідність відпрацювання варіанту пропорційного розподілу комітетів", - підкреслив у понеділок у Києві по закінченні зустрічі Кучми з керівництвом парламенту.

Задорожний, зазначив, що глава держави "спостерігає за ситуацією в парламенті".

З Кучмою в понеділок зустрілися спікер парламенту України Володимир Литвин, перший віце-спікер Геннадій Васильєв, віце-спікер Олександр Зінченко. У зустрічі взяв участь постійний представник президента у Верховній Раді Олександр Задорожний.

За словами постпреда, депутати проінформували главу держави про те, що Верховна Рада, а також погоджувальна рада лідерів фракцій і керівництво парламенту "не можуть функціонувати через нез'явлення представників чотирьох фракцій".

Парламентарії також проінформували Кучму про роботу над варіантом пропорційного розподілу комітетів, запропонованому фракціями "Єдина Україна" і СДПУ(О).

Відповідаючи на питання журналістів про те, який "пакет" буде ставитися у вівторок на голосування в сесійному залі, Задорожний зазначив, що це залежить від того, чи зможе робоча група підготувати пропорційний "пакет" розподілу комітетів. "Дуже важливим аспектом є згода тих осіб, які будуть внесені в цей "пакет" робочою групою без участі відповідних фракцій", - сказав він.

Він нагадав, що регламент роботи парламенту "не вимагає враховувати" розподіл посад керівництва Верховної Ради при розділі комітетів.
Президент, підкреслив Задорожний, виразив зацікавленість в тому, "щоб не перенапружувати Верховну Раду непропорційними "пакетами".

У разі нереалізації пропорційного "пакету", висуненого фракціями "Єдина Україна" і СДПУ(О), вони будуть шукати співробітництва з іншими народними депутатами для затвердження свого варіанту, сказав Задорожний.

"Якщо цей варіант не буде підтриманий, тоді залишається формула: двоє (фракції "Єдина Україна" і СДПУ(О) - ІФ) плюс той, хто приєднається", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування