Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Почався процес екстрадиції з Туреччини колишніх керівників ЄЕСУ

Вівторок, 4 червня 2002, 12:24
3 червня було розпочато збір необхідних для екстрадиції до України з Туреччини затриманих у цій країні чотирьох колишніх співробітників корпорації "Єдині енергетичні системи України", повідомив у вівторок на брифінгу голова прес-служби МЗС Сергій Бороденков.

Бороденков повідомив, що звернень з боку затриманих до диппредставництва України з проханням про зустріч не надходило. Також не було звернення від них з проханням про надання політичного притулку.

"Затримання проведено внаслідок спільних дій українських і турецьких правоохоронних органів", - відзначив Бороденков. Як повідомлялося, колишні співробітники ЄЕСУ, серед яких свекор Тимошенко, були затримані у Туреччині 1 червня.

Лідер фракції БЮТ Юлія Тимошенко звернулася до Туреччини з проханням надати затриманим там колишнім співробітникам корпорації "Єдині енергетичні системи України" політичний притулок. Тимошенко повідомила, що вже звернулася до посольство Туреччини у Києві з роз'ясненнями ситуації і надала всі матеріали про ситуацію в Україні.

Як повідомлялося раніше, в січні нинішнього року Генеральна прокуратура України під час розслідування справи корпорації "ЄЕСУ" пред'явила обвинувачення колишнім керівникам корпорації, в тому числі свекру Тимошенко Геннадію Тимошенку.

Інтерфакс-Україна

У ТУРЕЧЧИНІ АРЕШТОВАНО СВЕКРА ЮЛІЇ ТИМОШЕНКО, ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР ЄЕСУ

Видача Україні співробітників "ЄЕСУ" залежить тільки від турецької сторони Генпрокуратура

Тимошенко не просила Туреччину про політичний притулок для свекра

Тимошенко просить Туреччину надати притулок затриманим там колишнім керівникам ЄЕСУ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування