Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин став на бік Тимошенко

Середа, 5 червня 2002, 15:04
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин підтвердив, що подання Генпрокуратури до парламенту про дачу згоди на притягнення Юлії Тимошенко до кримінальної відповідальності буде повернене до цього відомства.

В інтерв'ю журналістам у середу він повідомив, що цей документ був проаналізований юридичним управлінням Верховної Ради, які дали висновок невідповідності його вимогам законодавства "у плані оформлення".

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України внесла до Верховної Ради України подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Юлії Тимошенко.

Далі, згідно з процедурою, після того, як документ надходить до парламенту, він потрапляє до керівництва Верховної Ради, після чого його повинен розглянути по суті профільний комітет. У цей час парламентські профільні комітети поки ще не сформовані.

Разом з тим, згідно з українським законодавством, внести подання до Верховної Ради про дачу згоди на притягнення народного депутата до кримінальної відповідальності має право тільки генеральний прокурор України. У цей час, після обрання Михайла Потебенька народним депутатом України за списком Комуністичної партії, тимчасово виконуючим обов'язки був призначений Микола Гарник.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування