Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проект "четвірки": керівництво у 20 комітетах, перші заступники в 11 комітетах

Середа, 5 червня 2002, 19:02
Парламентська "четвірка" (фракції "Наша Україна, Соцпартії, Компартії, Блоку Юлії Тимошенко) вважає, то політичний баланс у парламенті вдасться зберегти, якщо керівництво 20-ма комітетами і посади 11-ти заступників голів комітетів будуть віддані "четвірці", а керівництво у 5-ти комітетах і посаді 14-ти перших заступників - фракціям "Єдина Україна" і СДПУ(О).

Таку думку в інтерв'ю журналістам висловив лідер фракції Соцпартії України Олександр Мороз після закінчення переговорів лідерів шести фракцій у середу. З його думкою в інтерв'ю журналістам погодився лідер фракції Компартії Петро Симоненко.

За словами Мороза, якщо ця пропозиція не буде підтримана лідерами "двійки" їм буде запропоновано взяти всю відповідальність за ситуацію у парламенті, поділивши між собою посади керівників всіх парламентських комітетів і їх перших заступників.

Як додав Симоненко, як компромісне може розглядатися варіант, запропонований "четвіркою" у вівторок - 24 комітети очолюють представники "четвірки", а посади перших заступників віддаються СДПУ(О) й "Єдиній Україні". У ході переговорів у середу розглядалася можливість введення ще одного комітету - з питань євроінтеграції.

Мороз підкреслив, що на сьогодні складності у сприйнятті компромісних варіантів виникають у фракцій "Єдина Україна" і СДПУ(О), додавши, що у "четвірки" "труднощів немає".

Лідер СПУ виразив переконання, що у випадку, якби керівництво Верховної Ради "було самостійне у своїх рішеннях", то домовленості про розподіл комітетів були б досягнуті ще два тижні тому. "Їх проблемою є те, що потрібно домовлятися поза стінами парламенту", - підкреслив він.

Як відзначив лідер комуністів, сьогодні "четвірка" не може погодитися з "амбіціями окремих представників "Єдиної України", які "прагнуть компенсувати вкладене" у ході виборів. Він зазначив, що "четвірка" пропонує політичний баланс.

За словами Симоненка, як компроміс представники фракцій "Єдина Україна" і СДПУ(О) розглядають варіант, згідно з яким їм надається керівництво у 5-ти комітетах:
- з питань ПЕК,
- правової політики,
- фінансів і банківської діяльності,
- транспорту, будівництва і зв'язку,
- АПК.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування