Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обличчю української журналістики краще не давати характеристик - Мороз

Четвер, 6 червня 2002, 12:03
Лідер фракції Соціалістичної партії України Олександр Мороз вважає "однією з найбільш тривожних ознак" сьогоднішнього дня "повну залежність журналіста від власника ЗМІ".

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" він назвав цю залежність найбільш поширеною формою "втрати одного з найважливішого завоювання демократії - свободи слова".

"Ми наблизилися до кінця у цьому процесі", - заявив лідер соціалістів, назвавши журналістику сьогодні однією з найнебезпечніших професій в Україні. Загалом же, вважає Мороз, українська журналістика розвивається "вельми інтенсивно як сфера інформаційного простору".

Серед позитивних моментів української журналістики лідер соціалістів відзначив те, що вона "знайшла своє обличчя", однак, вважає він, характеристику цьому обличчю "давати не варто".

Проте, відзначив він, важливе те, що з'явилися відомі імена, за якими "своєрідно полюють видання", оскільки підпис відомого журналіста викликає інтерес до видання загалом.

На думку лідера фракції СПУ, це насамперед стосується тих, хто працює у пресі. У той же час, в інших жанрах журналістики, особливо на телебаченні "ми жахливо відстаємо від потреб держави, вимог часу і від рівня цивілізованих країн", сказав він.

Мороз виділив працівників інформаційних агентств, що формують матеріал, який "у різних інтерпретаціях з'являється в інших ЗМІ". Тому, відзначив він, "багато що залежить від якості інформаційного продукту".

Лідер соціалістів висловив думку, що в інформаційних агентствах України сьогодні працюють "більш незалежні журналісти, ніж в інших ЗМІ". На думку Мороза, це, "певною мірою, рятує інформаційний простір" загалом.

У зв'язку з цим лідер СПУ відзначив значний борг законодавців, держави перед інформаційними агентствами, зокрема, у сфері захисту їх авторських прав.

6 червня українські журналісти відзначають своє професійне свято.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування