Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для чесних виборів необхідно продовжити видачу паспортів з тризубом

Понеділок, 1 липня 2002, 16:57
Комітет Виборців України звернувся до Кабінету Міністрів з проханням продовжити термін дії паспортів страго зразка на території України до 14 липня.

Про це йдеться у заяві, яку КВУ розповсюдив у понеділок. 14 липня цього року в трьох виборчих округах відбудуться повторні вибори народних депутатів України. Згідно з п.2 ст. 2 Закону України "Про вибори народних депутатів України", паспорт громадянина України є документом, що підтверджує громадянство і є підставою для видачі виборцю бюлетеня.

Проте КВУ висловлює занепокоєння тим, що велика частина виборців у даних округах, особливо сільські мешканці, не встигла до 1 липня провести обмін паспортів. Відтак ці виборці, хоч і включені в списки, але позбавлені права отримати бюлетень на повторних виборах. "Це, в свою чергу, відкриває можливості для зловживань з боку зацікавлених осіб, які полягатимуть у використанні голосів виборців, що не мали змоги проголосувати через недійсні паспорти", - йдеться у заяві.

КВУ звертається також до Центральної виборчої комісії з проханням дати роз‘яснення членам окружних та дільничних комісій щодо однакового застосування норм Закону про вибори народних депутатів та постанови Кабінету Міністрів України щодо використання паспортів старого зразка під час повторних виборів народних депутатів України, повідомляє прес-служба КВУ.

Нагадаємо, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня цього року, з 1 липня паспорти громадян України радянського зразка вважаються недійсними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування