Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нацкомісія вчинила на зло вимогам атомних лобістів "Нашої України"

П'ятниця, 16 серпня 2002, 18:20
Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) встановила тариф на виробництво електроенергії для НАЕК "Енергоатом" на рівні 6,41 коп. за 1 кВт/год, який на 11,3% нижчий нині діючого. Таке рішення НКРЕ прийняла у п'ятницю на відкритому засіданні.

Тариф почне діяти з 20 серпня, повідомляє УНІАН. Радник міністра палива й енергетики Сергій Єрмілов повідомив, що зниження тарифу для НАЕК "Енергоатом" дозволить не підвищувати тарифи на електроенергію для населення, що планувалося зробити з 1 вересня.

Єрмілов також повідомив, що тариф не є остаточним і буде змінюватися у разі технічних або соціальних потреб.

Голова НКРЕ Юрій Продан зазначив на засіданні Комісії, що НКРЕ лише оптимізувала діючий тариф. За його словами, Комісія буде домагатися 100% розрахунків споживачів перед "Енергоатомом".

Крім того, Комісія зобов'язалася повністю контролювати НАЕК "Енергоатом". "100% фінансування і 100% контроль - такі наші подальші дії", - сказав Продан.

За словами Продана, "навіть із новим тарифом "Енергоатом" буде мати досить коштів для нормальної діяльності та розвитку. У першому півріччі 2002 р. "Енергоатом" отримав на 0,5 млрд. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року. Я думаю, це серйозна цифра", - сказав він.

На думку голови НКРЕ, зниження тарифів не позначиться на рівні безпеки на АЕС. "Фактично, вони будуть отримувати більше грошей, ніж зараз. Просто буде сильнішим контроль", - підкреслив він.

У липні ряд депутатів з фракції "Наша Україна" закликала президента Леоніда Кучму втрутитися в діяльність підконтрольних йому державних органів - Національної комісії регулювання електроенергетики і Міністерства палива й енергетики, які пропонують знизити тарифи на електроенергію, що виробляється НАЕК "Енергоатом", що попередить можливе банкрутство компанії.

Відповідне депутатське звернення підписали перший заступник голови Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики і ядерної безпеки Микола Мартиненко (депгрупа "Разом"), голова підкомітету з питань ядерної безпеки парламентського Комітету з питань ПЕК Петро Сабашук (депутатська група партії "Реформи і порядок"), голова Комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Володимир Стретович (група "Разом"), голова підкомітету Комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Давид Жванія (депутатська група "Разом").

Давид Жванія і Микола Мартиненко входили до делегації "Нашої України", яка цього тижня відвідала Леоніда Кучму в Криму.

Читайте також:

Що стоїть за "наїздами" на "політично неблагонадійних" енергоатомників України?

"Герої" бояться мене, але я їх не боюся" – Кучма

Депутати Ющенка вимагають звільнити Тулуба з "Енергоатому"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування