Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВИКОНУЮЧИ ЧЕРГОВИЙ НАКАЗ КУЧМИ, ГЕНПРОКУРАТУРА ВЗЯЛАСЯ ЗА "ЕНЕРГОАТОМ"

Вівторок, 6 серпня 2002, 15:27
Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу відносно ряду колишніх посадових осіб національної акціонерної енергогенеруючої компанії "Енергоатом". Їхні прізвища поки не називаються.

"Карну справу порушено 2 серпня за статтею 364 ч.2 Кримінального кодексу України - зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки", - повідомив у вівторок в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" виконуючий обов'язки начальника відділу Генпрокуратури Володимир Гоголь.

За попередніми оцінками слідства, збиток, завданий державі діями колишніх керівників "Енергоатому", оцінюється в 200 млн. грн., повідомив він.

"У період з 1998 по 2001 рік колишні керівники компанії уклали ряд явно невигідних для держави контрактів по реалізації векселів через комерційні банки, чим завдали компанії величезних збитків", - сказав Гоголь.

Він також повідомив, що крім посадових осіб "Енергоатому" до карної відповідальності будуть залучені керівники ряду комерційних підприємств, з якими укладалися явно невигідні контракти, однак місцезнаходження багатьох з них невідомо та їх розшуком займаються органи внутрішніх справ.

Раніше президент України Леонід Кучма висловлювався про необхідність провести розслідування ситуації, яка склалася в "Енергоатамі". 11 липня в інтерв'ю журналістам він, зокрема сказав: "Ми повинні розібратися та назвати "героїв" (які довели підприємство до банкрутства - УП)".

За словами Кучми, "тепер ті, хто довели до банкротства, сидять в парламенті і підіймають питання про імпічмент президента - вони бояться мене, а я їх не боюся".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

"Герої" бояться мене, але я їх не боюся" - Кучма

Депутати Ющенка вимагають звільнити Тулуба з "Енергоатому"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування