Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БІЛОРУСИ ПРОСЯТЬ УКРАЇНУ ЗАХИСТИТИ ЇХ ВІД ЛУКАШЕНКА. КУЧМА ГОТОВИЙ ЇХ ДЕПОРТУВАТИ

Вівторок, 6 серпня 2002, 18:42
Громадяни Білорусії Володимир Буханов, Святослав Шаповалов, Сергій Корнєв просять надати їм політичний притулок в Україні, про що повідомляють в зверненні до українських засобів масової інформації.

"Причиною цього стало політичне переслідування з боку білоруської влади у зв'язку з нашою публічною критикою дій президента Олександра Лукашенка", - сказано в зверненні, текст якого розміщений на сайті Майдан

Громадяни Білорусії заявляють, що, "займаючись роз'яснювальною роботою серед населення, поширенням опозиційних листівок", вони зустрічалися з протидією з боку білоруської влади. "Почалися виклики в прокуратуру, допити з приводу нашої опозиційної діяльності", - говориться в заяві.

"У зв'язку з цим, а також фактів биття, інкримінуванням карних справ, а, в окремих випадках, і смерті за сумнівних обставин ряду наших друзів і знайомих ми ухвалили рішення виїхати в Україну", - говориться в заяві.

Коментуючи на прохання агентства Інтерфакс-Україна цю заяву, третій секретар посольства Білорусії в Україні Володимир Степук повідомив, що посольство направило в МЗС України ноту з інформацією у цій справі. "У ноті ми інформуємо українську сторону про те, що ці громадяни нелегально знаходяться в Україні і розповсюджують неправдиву інформацію про суспільно-політичну ситуацію в Білорусії", - сказав він.

Степук також повідомив, що представники посольства зустрічалися у вівторок з білоруськими громадянами і "не знайшли взаєморозуміння".

За даними кореспондентів Майдана в адміністрації президента України, куди білоруси звернулися з проханням надати їм політичний притулок, їх вже попередили про можливість депортації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування