Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма пропонує Путіну "поганий мир"

Четвер, 8 серпня 2002, 15:55
Президент України Леонід Кучма під час переговорів зі своїм російським колегою Володимиром Путіним у четвер в Кремлі закликав Росію спільно відмовитися від "торгової війни".

"Таємниць немає, є проблеми, і вони вимагають втручання на найвищому рівні. Погано, коли у пресі вашій і нашій з'являються слова "торгова війна", - сказав Кучма, додавши: "А я вважаю, що краще поганий мир, ніж якась війна".

"Ми від цього в експорті не втратили, ми втратили Росію", - сказав президент, маючи на увазі падіння товарообороту між двома країнами останнім часом.

Звертаючись до російської делегації, Кучма підкреслив, що "пожежа, яка поки ще тліє, треба загасити", і це задача обох сторін. "Треба дивитися в завтрашній день, і не дивитися на ті цифри, які у полеміці виставляє та або інша сторона", - додав він.

"Головні цифри - це збільшення обсягу торгівлі. Вони зможуть покрити все, що іноді втрачається", - сказав президент. При цьому він закликав дивитися не тільки на цифри, "а на весь комплекс питань".

Торкнувшись механізму реагування України на російські заходи проти українських товарів, Кучма висловив задоволення тим, що міністри економіки двох країн "підписали механізм для узгодження цих питань, як це робиться у всьому світі". Кучма підкреслив, що цей процес, який "повинен бути зрозумілий", необхідно постійно контролювати

За словами голови української держави, він збирається обговорити з Путіним питання політики, безпеки, "які хвилюють і Україну і Росію".

"Ми готові до абсолютно відкритого конструктивного діалогу", - сказав Кучма. Він погодився з необхідністю розглянути весь комплекс питань взаємовідносин двох країн і висловив надію, що в сфері економіки ці відносини будуть розвиватися надалі більш успішно. "Мені самому багато що було незрозуміло у недоробці в цій сфері", - сказав Кучма.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що російсько-українські відносини у їх головних напрямах "треба коректувати постійно". Він сказав про це, відкриваючи зустріч з президентом Кучмою в Кремлі.

Вітаючи прибулого з робочим візитом президента сусідньої держави, Путін зазначив, що зустріч послужить рішенню ряду важливих питань, "яких дуже багато". Президент РФ при цьому послався на неблагополучний стан взаємної торгівлі і констатував падіння товарообороту між країнами. Він підкреслив, що потрібні постійні консультації для подолання цієї тенденції.

Путін висловив задоволення тим, що міністрам економіки обох країн, з його слів, вдалося підписати угоду, яка допомагає вирішувати спірні питання і створює механізм для цього. Важливо, сказав Путін, "щоб спірні питання в цій області не виникали, а якщо і виникають, щоб їх можна було швидко вирішувати".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування