Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якщо Америка знайде українську "Кольчугу" у Саддама, то вживе "заходів"

Четвер, 5 вересня 2002, 11:29
У даний час Сполучені Штати Америки не мають достовірних відомостей про передачу Іраку радарних установок "Кольчуга", повідомили в четвер агентству Інтерфакс-Україна у прес-службі посольства США в Києві.

У диппредставництві відзначили, що США "ретельно розслідують будь-яку відповідну інформацію за її надходженням і з великою стурбованістю сприймають будь-які дані про передачу Іраку озброєнь або матеріалів, які мають відношення до озброєнь". "Безумовно, якщо підтвердиться факт передачі Іраку озброєння з будь-якої країни світу, США вживуть належних заходів", - підкреслили в прес-службі.

При цьому в посольстві відзначили, що США не мають сумнівів у спробах Іраку придбати сучасні системи озброєнь.

У диппредставництві нагадали про запевнення керівництва України в тому, що "такої передачі (озброєння Іраку) ніколи не було і не відбудеться", висловивши надію на те, що Україна гарантуватиме це й у майбутньому.

В вівторок на прес-конференції голова тимчасової слідчої парламентської комісії з розслідування "справи Гонгадзе" Григорій Омельченко заявив, що спецслужби США мають підтвердження того, що в Іраці є станції радіотехнічної розвідки "Кольчуга". За його даними, Мін'юст США "офіційно проводить розслідування" за фактом нібито нелегального продажу Україною "Кольчуг".

Як повідомлялося, у світовій пресі пройшла інформація про нібито нелегальний продаж озброєнь Іраку з боку України і причетності до неї президента країни Леоніда Кучми. Генеральна прокуратура України відмовила в порушенні кримінальної справи за фактом нібито нелегальної торгівлі станціями радіотехнічної розвідки "Кольчуга" через відсутність складу злочину.

Читайте також:

США ЗНАЮТЬ, ЩО УКРАЇНСЬКА "КОЛЬЧУГА" В ІРАЦІ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування