Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В прокуратурі вирішили зробити ще одну експертизу тіла, знайденого у Таращі

Четвер, 5 вересня 2002, 12:47
Головне бюро судмедекспертиз МОЗ України розпочало додаткову порівняльну експертизу волосся і тіла, знайденого під Таращею. Результати досліджень, які проводяться на вимогу Лесі Гонгадзе, стануть відомі протягом десяти днів.

20 серпня мати загиблого Георгія Гонгадзе Леся Гонгадзе ще раз звернулася до Генеральної прокуратури України з клопотанням про проведення додаткової порівняльної експертизи наданого нею волосся її сина та решток "таращанського тіла".

Як повідомив в четвер заступник Генерального прокурора Віктор Шокін, перед експертами, серед інших, поставлене питання, сформульоване у клопотанні Лесі Гонгадзе, а саме: чи може належати волосся, надане особисто Лесею Гонгадзе 26 квітня 2001 року слідству, людині, чиє тіло було знайдене в лісі Таращанського району Київської області.

До висновків цієї експертизи Леся Гонгадзе не готова вирішувати питання поховання решток, знайдених під Таращею, які Генеральна прокуратура днями ідентифікувала як тіло Георгія Гонгадзе. Остаточно вона визначиться у ставленні щодо цього питання тільки після того як ознайомиться зі всіма результатами експертизи та почує думку незалежних спеціалістів.

Разом з тим мати загиблого журналіста подякувала генеральному прокурору Святославу Піскуну за те, що він "зробив за місяць те, чого не могли зробити за два роки його попередники".

Леся Гонгадзе, яка знаходиться зараз у Львові, повідомила, що навряд чи зможе у найближчі дні прибути до Києва, оскільки не дуже добре почувається. Втім вона планує прибути до столиці 15 вересня, щоби зустрітися з генеральним секретарем "Репортерів без кордонів" Робером Менаром та генеральним прокурором Святославом Піскуном.

3 вересня на прес-конференції Генеральний прокурор України Святослав Піскун заявив, що тіло, знайдене під Таращею зі 100-відстоткової впевненістю є рештками вбитого Георгія Гонгадзе. Генпрокурор також зауважив, що більше експертиз у цій справі проводити не будуть, оскільки у цьому "немає потреби".

ІМІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування