Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Америка хоче, щоб українці самі знайшли свої "Кольчуги" в Іраку

П'ятниця, 6 вересня 2002, 17:06
США зацікавлені у тому, щоб Україна провела результативне розслідування про постачання українських озброєнь в Ірак, які нібито мали місце, заявив журналістам у п'ятницю у Києві посол США в Україні Карлос Паскуаль.

"Ми дуже зацікавлені в результатах власного українського розслідування повідомлень про передачу військових технологій і матеріалів, про які йшла мова, коли президент Кучма у липні сказав, що подібні розслідування будуть проведені", - сказав Паскуаль.

Він знову нагадав, що зараз США не мають у своєму розпорядженні свідчення про можливі постачання української зброї в Ірак.

У той же час, США не сумніваються в намірах Іраку придбати деякі військові технології, і мають намір "продовжити розслідування" цього питання, підкреслив Паскуаль.

Як повідомлялося, у світовій пресі пройшла інформація про нелегальний продаж озброєнь Іраку з боку України, і причетність до неї президента Кучми. У квітні перед Великим журі в суді американського міста Сан-Франциско виступив зі свідченнями Микола Мельниченко, що представив записи зроблені у кабінеті Кучми, з розмовою українського президента з загиблим в автокатастрофі генеральним директором компанії "Укрспецекспорт" Валерієм Малєвим.

У цій розмові президент наказує Малєву продати Іраку за $100 млн. три установки "Кольчуга". Кучма й інші високопоставлені особи держави неодноразово заявляли, що Україна не поставляла зброю до країн, у відношенні яких діє міжнародне ембарго.

Генеральна прокуратура України відмовила в порушенні кримінальної справи за фактом нелегальної торгівлі станціями радіотехнічної розвідки "Кольчуга" через відсутність складу злочину.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування