Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

V. СЛУЖБОВЕ ПІДРОБЛЕННЯ

П'ятниця, 6 вересня 2002, 21:35
Будучи службовою особою суб'єкту господарської діяльності у зв'язку із виконанням организаційно-розпорядчих та адміністративно-господарских функцій, Тимошенко Ю.В., з 06.12.95 (наказ №89-К від 06.12.95) по 01.01.97 (наказ № 1-К від 03.01.97) займаючи посаду президента закритого акціонерного товариства з іноземними інвестиціями «ЄЕСУ» (м. Дніпропетровськ), діючи умисно та особисто за вищенаведених обставин як президент корпорації «ЄЕСУ» внесла завідомо неправдиві відомості до власноручно підписаних нею офіційних документів і видала ці документи, що спричинило тяжкі наслідки, а саме:

-- до договору № 4 ГУ-96 від 29.12.95 р.

-- до договору № З ГУ-97 від 31.12.96р.

про те, що корпорація «Єдині енергетичні системи України» та компанія «Юнайтед» складають одну Корпорацію і що компанія «Юнайтед» є корпоративним членом Корпорації «Єдині енергетичні системи України», що не відповідає дійсності;

-- до акту здачі-приймання природного газу № 3 за січень 1996 року,

-- до акту здачі-приймання природного газу без номера від 11 лютого 1996 року,

-- до акту здачі-приймання природного газу № 6 від 10 липня 1996 року про передачу російського природного газу «Газпромом» та прийняття його «ЄЕСУ» для компанії «Юнайтед»,

-- до актів здачі-приймання про передачу РАТ «Газпром» і прийняття корпорацією «ЄЕСУ» природного газу по контракту № 4 ГУ-96 від 29.12.95 р., в які співучасники з відома Тимошенко Ю.В. умисно внесли завідомо неправдиві відомості про те, що зазначений російський природний газ передається «Газпромом» та приймається «ЄЕСУ» для компанії «Юнайтед»

-- до контракту № 24 від 30.12.95 р. та № 03 (UN) від 31.12.96 р.,

Генеральний директор «ЄЕСУ» Тимошенко Г.О. і керуючий компанії «Юнайтед» Е.Аксой, діючи під керівництвом Тимошенко Ю.В., склали та підписали фіктивний контракт № 24 від 30 грудня 1995 року між корпорацією «ЄЕСУ» та компанією «Юнайтед».

До цього контракту вони внесли завідомо неправдиві відомості про купівлю корпорацією «ЄЕСУ» природного газу у компанії «Юнайтед», яка в дійсності не мала не лише природного газу в наявності, а й відповідних можливостей для його придбання в інших контрагентів та його перепродажу в Україні.

З відома президента корпорації «ЄЕСУ» Тимошенко Ю.В. та за її вказівками заступник генерального директора по зовнішньо-економічних зв'язках Фалькович В.М. і Тимошенко Г.О., діючи спільно з Е.Аксоєм, водночас склали та власноручно підписали від імені відповідно корпорації «ЄЕСУ» та компанії «Юнайтед» фіктивні акти приймання-передачі цього ж природного газу з посиланням на фіктивний контракт № 24 від 30.12.95 р. між цією компанією та «ЄЕСУ», в яких вказали неправдиві дані про одержання корпорацією цього газу не від РАТ «Газпром», а від компанії «Юнайтед»

Керуючий цією компанією Е.Аксой з відома та за розпорядженням Тимошенко Ю.В. склав, власноручно підписав та надав у бухгалтерію «ЄЕСУ» фіктивні інвойси на оплату коштів на адресу компанії «Юнайтед» за нібито поставлений нею природний газ.

Перший заступник генерального директора «ЄЕСУ» Шаго Є.П. і керуючий компанії «Юнайтед» Е.Аксой, діючи під керівництвом Тимошенко Ю.В., склали та власноручно підписали фіктивний контракт №03/UN/97 від 31 грудня 1996 року між корпорацією «ЄЕСУ» та компанією «Юнайтед».

До контракту вони внесли завідомо неправдиві відомості про купівлю «ЄЕСУ» природного газу у компанії «Юнайтед».

Склали та з відома Тимошенко Ю.В. підписали фіктивні акти про передачу РАТ «Газпром» і прийняття корпорацією «ЄЕСУ» природного газу за контрактом № З ГУ-97 від 31.12.95 р. з неправдивими відомостями, що зазначений російський природний газ передається «Газпромом» та приймається «ЄЕСУ» для компанії «Юнайтед», а також фіктивні акти приймання-передачі цього ж природного газу за підписами заступника генерального директора корпорації Фальковича В.М. і Е.Аксоя з посиланням на фіктивний контракт №03/UN/97 від 31.12.96 р. між цією компанією та «ЄЕСУ», у яких вказувались неправдиві дані про одержання корпорацією цього газу не від РАТ «Газпром», а від компанії «Юнайтед», та фіктивні інвойси за підписами керуючого цією компанією Е.Аксоя на оплату корпорацією компанії «Юнайтед» за нібито поставлений нею газ.

За розпорядженням Тимошенко Ю.В. склали фіктивні документи банківської звітності: меморіальні ордери, виписки по руху коштів на кореспондентському рахунку, телексні повідомлення з неправдивими даними про проведення перерахування коштів за вищевказаними контрактами компаніями «Сомолі», «Корлан» та «Юнайтед» на валютний рахунок «ЄЕСУ» в цьому банку через кореспондентський рахунок №001072013 (00059-13058) в “Golden Union Off-shor Bank” на загальну суму 181 млн. 541 тис. 775,23 доларів США.

Документи банківської звітності з фіктивними відомостями: меморіальні ордери, телексні повідомлення банку “Golden Union Off-shor Bank”, виписки по рахунку АКБ «Південкомбанк» у цьому кіпрському банку, платіжні доручення фірм “Somolli Enterprises Limited”, “Corlan Enterprises Limited” та «Юнайтед Енерджі Інтернаціонал Лтд», які були виготовлені в АКБ «Південкомбанк» його працівниками за вказівкою Тимошенко Ю.В.

У лютому-серпні 1997 року у м.Дніпропетровську перший заступник генерального директора «ЄЕСУ» Шаго Є.П. та головний бухгалтер корпорації Болюра А.В., діючи з відома Тимошенко Ю.В. та у складі організованої нею злочинної групи, склали декларації з податку на додану вартість внісши до них завідомо неправдиві відомості про суми податку на додану вартість, що підлягають відшкодуванню з державного бюджету України на користь «ЄЕСУ».

Так, 15 лютого 1997 року Шаго Є.П. та Болюра А.В. склали та підписали декларацію з податку на додану вартість, в яку у графі 10 «Сума ПДВ, що сплачена постачальнику товарів при експорті цих товарів за іноземну валюту, яка підлягає відображенню в особовому рахунку платника та відшкодуванню з бюджету» внесли завідомо неправдиві відомості про те, що «ЄЕСУ» має право на відшкодування з бюджету 12 млн. 128 тис. 467,60 грн. 17 лютого 1997 року цей офіційний документ ними було подано до Державної податкової адміністрації по Індустріальному району М.Дніпропетровська у якості підстави для відшкодування на користь корпорації «ЄЕСУ» податку на додану вартість на вказану суму.

Меморіальний ордер АКБ «Південкомбанк» від 21 листопада 1996 року, складений працівниками цього банку на підставі неправдивих відомостей, поданих з відома Тимошенко Ю.В. до банку Сокольченко Л.В. та Болюрою А.В., про нібито здійснене перерахування вказаною кіпрською компанією в Україну на рахунок «ЄЕСУ» у «Південкомбанку» валютних коштів, які насправді були незаконно виведені ними за межі України.

17 травня 1997 року Шаго Є.П. та Болюра А.В. з відома Тимошенко Ю.В. склали та підписали декларацію з податку на додану вартість, в яку у тій же графі «10» знову внесли завідомо неправдиві відомості про те, що «ЄЕСУ» має право на відшкодування з бюджету 29 млн. 430 тис. 341,21 грн., і у той же день подали її до Державної податкової адміністрації по Індустріальному району м.Дніпропетровська у якості підстави для відшкодування податку на додану вартість на вказану суму на користь корпорації «ЄЕСУ». На підтвердження надходження на банківські рахунки корпорації «ЄЕСУ» від компанії «Сомолі» валютної виручки за контрактами № 283 від 25 вересня 1996 року та № 285 від 27 вересня 1996 року на загальну суму 14 млн. 100 тис. 065,94 дол. СІЛА та у якості підстави для проведення відшкодування податку на додану вартість, Шаго Є.П. та Болюрою А.В. були надані цьому ж податковому органу меморіальні ордери АКБ «Південкомбанк» від 21 та 25 листопада, 9 та 27 грудня 1996 року, 10, 17 та 28 січня, 6, 13 та 20 лютого, 7 березня 1997 року, складені працівниками цього банку на підставі неправдивих відомостей, поданих до банку Сокольченко Л.В. та Болюрою А.В., про нібито здійснені перерахування вказаною кіпрською компанією в Україну на рахунок «ЄЕСУ» у «Південкомбанку» валютних коштів, які насправді були незаконно виведені ними за межі України.

15 серпня 1997 року Шаго Є.П. та Болюра А.В. з відома Тимошенко Ю.В. склали та підписали декларацію з податку на додану вартість, в яку у тій же графі «10» знову внесли завідомо неправдиві відомості про те, що «ЄЕСУ» має право на відшкодування з бюджету 9 млн. 068 тис. 330,68 грн., і у той же день подали її до Державної податкової адміністрації по Індустріальному району м.Дніпропетровська у якості підстави для відшкодування з державного бюджету України на користь корпорації «ЄЕСУ» податку на додану вартість на вказану суму.

На підтвердження надходження корпорації «ЄЕСУ» від компанії «Сомолі» валютної виручки за контрактом № 283 від 25 вересня 1996 року на загальну суму 22 млн. 073 тис. 898,32 дол. США у якості підстави для проведення відшкодування податку на додану вартість Шаго Є.П. та Болюрою А.В. були надані цьому ж податковому органу меморіальні ордери АКБ «Південкомбанк» від 27 листопада, 3, 5, 13, 20 та 24 грудня 1996 року, 13 лютого , 7 та 17 березня, 1997 року, складені працівниками цього банку на підставі неправдивих відомостей, поданих до'банку Сокольченко Л.В. та Болюрою А.В., про нібито здійснені перерахування вказаною кіпрською компанією в Україну на рахунок «ЄЕСУ» у «Південкомбанку» валютних коштів, які насправді були незаконно виведені ними за межі України.

При цьому Болюра А.В. та Фалькович В.М., діючи у складі організованої групи, з лютого 1997 року по квітень 1998 року надіслали до ДПА в Індустріальному районі м.Дніпропетровська листи від імені корпорації «ЄЕСУ» за своїми підписами з вимогами про відшкодування з державного бюджету України податку на додану вартість які не відповідали дійсності.

Своїми умисними діями, Тимошенко Ю.В., як службова особа, вчинила злочин, передбачений ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України -- службове підроблення.

Крім цього, Тимошенко Ю.В. протягом 1996-97 р.р. організувала підроблення і видачу вищевказаних офіційних документів іншими службовими особами корпорації «ЄЕСУ» -- генеральним директором корпорації Тимошенком Г.О., першим заступником генерального директора Шаго Є.П., заступником генерального директора корпорації по зовнішньоекономічних зв'язках Фальковичем В.М., що спричинило тяжкі наслідки, тобто вчинила злочин, передбачений ч.3 ст.27 і ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України -- організація службового підроблення.

Тяжкі наслідки організації Тимошенко Ю.В. підроблення офіційних документів виявились у наступному:

-- у 1996-1999 рр. Тимошенко Ю.В. та службові особи «ЄЕСУ» -- її співучасники, використали сфальсифіковані банківські та інші наведені вище документи про надходження на рахунок корпорації валютних коштів з метою заволодіння шляхом зловживання службовим становищем коштами в особливо великих розмірах у вигляді незаконного відшкодування з державного бюджету України на користь «ЄЕСУ» податку на додану вартість у сумі 14 млн. 81 тис. 011 грн;

-- у 19964997рр. Тимошенко Ю.В. та службові особи «ЄЕСУ» -- її співучасники, використали сфальсифіковані договори № 4 ГУ-96 від 29.12.95 р. та № З ГУ-97 від 31.12.96р., акти здачі-приймання природного газу та інші наведені вище документи з метою заволодіння шляхом зловживання службовим становищем коштами в особливо великих розмірах від реалізації в України російського природного газу.

Подається у оригіналі за газетою "2000"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: